Filip-Lucian Iorga: „Rolul lui Nicolae se poate schimba oricând, prin decizia şefului Casei Regale.”

elisabeta-maria cu nicolae pe scaun
Elisabeta-Maria, fiica Principesei Sofia, şi Nicolae, fiul Principesei Elena. Sâmbătă, 13 august, la ceremonia funerară din Piaţa Palatului..

Istoricul Filip-Lucian Iorga, pentru Antena Stars:

”Nicolae și Elisabeta Maria, fiica principesei Sofia, au venit astăzi la funerariile bunicii lor, Majestatea Ana.  Sigur că nu mai face parte din succesiune, dar este nepotul reginei și rămâne parte a poveștii familiei reale. Rolul său pe viitor nu îl putem ghici. Din punct de vedere formal, se poate schimba ceva oricând, dacă Șeful Casei Regale va dori să îl primească și dacă Nicolae va dori acest lucru. Trebuie să avem încredere în decizia Regelui, care are mai multă experiență și ia cele mai bune decizii”, a afirmat istoricul.

Acesta a mai vorbit și despre relația pe care Nicolae o avea cu Regele și cu Regina: ”Mi-a povestit că erau foarte apropiați și că petreceau mult timp împreună cu bunicii și pierderea estea una extrem de grea pentru Nicolae”.

 

Filip-Lucian Iorga este autorul volumului de convorbiri Drumul spre casă, apărut la Curtea Veche Publishing în 2014, prima carte despre – pe atunci – Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României.

Reclame

4 gânduri despre &8222;Filip-Lucian Iorga: „Rolul lui Nicolae se poate schimba oricând, prin decizia şefului Casei Regale.”&8221;

 1. La doar 17 ani, E. S. Domnișoara Elisabeta-Maria a demonstrat o ținută cu adevărat princiară, dindu-ne mari speranțe pentru viitor. I i pare rău pentru. Cei care mai pun baza in dl Nicolae, dar nu cred că Familia Regală va risca sa piardă din credibilitate. M-a surprins absenta reprezentanților Caselor Regale ale Serbiei si Greciei, care se inrudesc îndeaproape cu Familia Regală a României. De asemenea, nu am înțeles de ce Dna Gabriela Vrinceanu Firea, primarul general al Capitalei, a trebuit să o omagieze pe Regină așteptând la rînd, ca simplu cetățean, inloc să se afle în prim-planul evenimentelor, în calitate de demnitar ales al statului roman, care a avut si un rol important în bună derulare a ceremoniilor din București!

 2. Nici politicienii, nici istorici nu mă vor elicida. Un sportiv decorat cu un ordin al președenției are la deces dreptul la onoruri militare fiindcă a făcut ceva pentru țară.
  Regina Ana, considerată persoană publică, nu a avut acest drept. A fost simplă consoartă a unui rege detronat.
  Parlamentul este corect, echidistant și respectă legile.
  Dar mă îndoiesc că logica-democratică așa cum o înțeleg eu, poate explica contradicția impusă de bunul simț.
  Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României după toate canoanele constituționale este recunoscut și educat de mic copil, de însăși Regele Mihai, să devină succesor.
  E scris în sânge și în mentalul colectiv. E stimat și mai în drept decât orice custode feminin.
  Dictatul regal de scoatere din succesiune este ilegal, numeni nu l-a văzut, nimeni nu îl crede, este controversat și bănuit de fals.
  Principele Nicolae este pentru mine viitorul Dinastiei României, îl doresc, îl susțin, îl respect și vi-l recomand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s