Cristian Bădiliţă: „Regina-Mamă Elena trebuie reînhumată la Curtea de Argeş. Jurnalul ei trebuie publicat.”

Regel Mihai Regina Elena

„Acum, pentru ca exista noua Catedrala Regala de la Curtea de Arges (denumirea de „necropola” e gresita, inclusiv din punct de vedere lingvistic), trebuie adus în patrie si înhumat aici trupul Reginei Mama Elena. Mama Regelui Mihai s-a stins în Elvetia, în 1982, si a fost îngropata, dupa ritul ortodox, în cimitirul Bois-de-Vaux din Lausanne. E nefiresc ca trupurile lui Carol al II-lea si al Elenei Lupescu sa fie deja la Curtea de Arges, în vreme ce trupul Reginei Elena sa se afle înca în strainatate. Ar fi normal ca aceasta repatriere sa fie facuta urgent, pentru ca Regina Mama sa-si astepte la Curtea de Arges Regele Fiu.

De asemenea, editorii români, care asteapta mereu pere malaete si nu au niciodata initiative proprii, trebuie sa publice Jurnalul (de o importanta covîrsitoare, probabil) al Reginei Elena, ramas inedit pîna acum”, scrie teologul Cristian Bădiliţă.

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Cristian Bădiliţă: „Regina-Mamă Elena trebuie reînhumată la Curtea de Argeş. Jurnalul ei trebuie publicat.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s