Regina Ana despre monarhiştii arădeni: „«Amicii Regelui Mihai», în frunte cu acest brav om…»

regele mihai regina ana oglinda

„Arad, locul unde se găsesc «Amicii Regelui Mihai», în frunte cu acest brav om care se numeşte Chomiuc. E un oraş aşa de rafinat, de cochet, l-am văzut cel puţin de patru ori”, mărturiseşte Regina Ana în Un război, un exil, o viaţă, povestite de Majestatea Sa Regina Ana a României, scrise Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, Bucureşti, Editura Humanitas, 2000, ed. 2008, p. 162.

Co-preşedinţii Asociaţiei „Amicii Regelui Mihai” (ARM) sunt Arthur Chomiuc şi Alexandru Tiberiu Dekany.

La moartea Reginei Ana, la 1 august 2016, sediul „Amicii Regelui Mihai” din Arad a găzduit o carte de condoleanţe, în care a semnat Înalt Prea Sfinția Sa Timotei Seviciu Arhiepiscopul Aradului.

În aceste zile, „zeci de arădeni au venit si astazi la sediul Asociației Amicii Regelui Mihai din Arad cu flori şi lumânări sa îşi exprime un ultim si pios omagiu Majestății Sale Reginei Ana a României”, arată Alexandru Tiberiu Dekany, copreşedintele Asociaţiei Amicii Regelui Mihai. Vineri, 5 august, la sediul asociației din strada Lucian Blaga nr.13 s-au adunat membrii şi simpatizanții Asociației Amicii Regelui Mihai pentru a evoca amintirea celei ce a fost Regina României, Majestatea Sa Regina Ana.

Sâmbătă, 6 august, la ora 12.00, a avut loc o liturghie comemorativă pentru odihna sufletului Majestăţii Sale Ana a României, la Biserica Greco-Catolică din Calea Aurel Vlaicu nr.69-75 (fosta biserică ortodoxă, retrocedată).

Duminică, 7 august, o delegaţie a Societății Amicii Regelui Mihai Arad a fost alături de Altețele Lor Regale la Slujba de la biserica ortodoxă din Săvârşin. În acest timp se oficia o liturghie pentru odihna sufletului Majestății Sale Regina Ana a României la Catedrala romano-catolică „Sfântul Anton de Padova” din Arad, Bulevardul Revoluției 96A.

 

Reclame

2 gânduri despre &8222;Regina Ana despre monarhiştii arădeni: „«Amicii Regelui Mihai», în frunte cu acest brav om…»&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s