Grigore Leşe: „Regina Ana ne-a învăţat să iubim libertatea. A avut o inimă bună.”

Text Grigore Leşe Regina Ana.jpg

„Familia Regală a umplut de viaţă copilăria părinţilor mei, a fost cât o biserică. Cu toate opreliştile, Regina Ana a fost pentru români o mamă blândă, iubitoare, care ne-a dăruit încredere şi speranţă.

Strănepoată de regi, nepoată din soră de împărăteasă, Regina Ana ne-a cuprins în cercurile ocrotitoare de lumi monarhice. Prin ea, am simţit înţelepciunea lui Dumnezeu, am trăit într-o comuniune prin iubire. Regina Ana ne-a învăţat să iubim libertatea. A avut o inimă bună.

Viaţa ei s-a îngemănat cu viaţa noastră.

Laudă ţie Regină şi aleasă recunoştinţă!”

Grigore Leşe

Regele Mihai şi Regina Ana cu tatăl lui Grigore Leşe.jpg

Tatăl lui Grigore Leşe, în timpul vizitei Regelui Mihai şi a Reginei Ana în Maramureş.

Regina Ana povesteşte: „În Maramureş am mers de două ori la «Cimitirul Vesel» – ce minune! Când l-am văzut pentru prima oară am putut admira fiecare detaliu în parte, am citit tot ce era scris pe monumente, dar când am venit cu Regele a fost ăsa de multă lume, încât oamenii călcau pe morminte. Le-am spus: «Vă rog, opriţi-vă, un pic de respect pentru morţii voştri.» Eram împreuna cu arhiepiscopul Pimen, care ne-a arătat toate bisericile de lemn, mici sau mari. O frumuseţe” (Un război, un exil, o viaţă, povestite de Majestatea Sa Regina Ana a României, scrise Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, Bucureşti, Editura Humanitas, 2000, ed. 2008, pp. 162-163)

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Grigore Leşe: „Regina Ana ne-a învăţat să iubim libertatea. A avut o inimă bună.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s