„Deşi bătrâni, Regele şi Regina României puneau numele ţării pe buzele tuturor suveranilor lumii.”

familia regala regina sofia

Cezar Laurenţiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Potenţialului Uman din Bucureşti, pentru „Libertatea”:

“Regele Mihai este o instituţie în sine! La fel a fost si Regina  Ana! Imaginati-vă influenţa acestor oameni care aveau linie directă de telefon cu Regina Elisabeta a Marii Britanii şi cu toate casele regale din lume. Deşi bătrâni, Regele şi Regina  României puneau numele tării pe buzele tuturor suveranilor lumii. Regalitatea  românească era personificată în doi oameni. Unul a murit! Celălalt are 94 de ani. Regina Ana a reprezentat jumătate din influenţa Casei Regale româneşti în lume. Cealaltă jumătate este Regele Mihai. Acum, Casa Regală este ca o pasăre care mai zboară folosind o singură aripă.

Suferinţa prin care trec acum cei care au iubit-o pe Regina Ana nu poate fi percepută, simţită sau înteleasă la adevarata ei magnitudine de nimeni dinafara  familiei. Din interiorul familiei însă, cea mai mare durere este în sufletul celui care i-a stat alături timp de 68 de ani. Încercaţi să faceţi un exerciţiu ce imaginaţie şi să vă transpuneţi în pielea Regelui Mihai căruia vârsta si  afecţiunile nu îi dau libertatea  de a sta  la capul consoartei sale pe ultimul drum. E sfâşietor pentru sufletul său! E o  suferinţă de tip matur, poate similară cu durerea din 1947 când a fost obligat să abdice de către comunişti şi să părăsescă ţara. Acestea sunt momente în care îţi vine să te iei de piept cu Dumnezeu şi sa Îl întrebi De ce?

Poate că cel mai bun lucru pe care oamenii l-ar putea face, ar fi să se roage şi pentru sănătatea Regelui Mihai atunci când se roagă pentru sufletul Reginei. Regele Mihai este  acum liantul care dă însemnătate unei Case Regale dezbinate de-a lungul timpului de lupte pentru putere sau recunoaştere. Mai faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi gandiţi-vă ce ar rămâne din Casa Regală românească în eventualitatea tristă a disparitiei Regelui. Sigur că prinţesele Margareta, Elena, Irina, Sofia si Maria vor purta  meritoriu inscripţia Casei Regale dar nimic nu va mai fi la fel.  Să ne rugăm cu toţii să treacă mulţi ani până cănd şi noi românii vom spune cu tristeţe vorba vechilor monarhi europeni  Regele a murit, trăiască Regele!…pentru că în lipsa Mjestăţii Sale Mihai I, noi nu mai avem ce rege să ne trăiască”.

3 gânduri despre &8222;„Deşi bătrâni, Regele şi Regina României puneau numele ţării pe buzele tuturor suveranilor lumii.”&8221;

 1. Stim cu totii cat de mult s-a implicat Casa Regala, respectiv Regele Mihai I si Regina Ana a Romaniei dupa anii 1992. Amandoi au trait cu gandul la Romania si poporul sau ori unde s-ar fi aflat in toata perioada exilului si toti consideram o mare greseala a Comunistilor instalati la putere DUPA Lovitura de stat din 1989, ca nu i s-a permis Majestatilor Sale Regelui Mihai I si a Reginei Ana, venirea in tara.
  Astazi am fi fost o tara cu moralitate si ne-am fi recastigat demnitatea de roman si nu am fii in pragul prapastiei de saraci majoritatea romanilor..
  Stabilitatea si echilibrul tarii ar fi fost redat prin revenirea Monarhiei Constitutionale pentru care ne luptam azi s-o readucem.

  Ne rugam Bunului Dumnezeu s-O odihneasca pe Regina noastra Ana, o regina care nu a domnit dar care a fost alaturi de poporul si tara noastra prin nobila educatie,si modestia demonstrata tot timpul fiind alaturi de Regele Mihai in tot timpul vietii aproap[e 70 de ani sustinandu-L pe tot timpul exiluiui, departe de Tara in care s-a nascut si invatand de la acesta totul despre Romania.’Cand a venit in Tara si au primit atat de tarziu acceptul comunistilor, Regina Ana se simtea acsa, totul era cunoscut pentru Majestatea Sa din povestirile Regelui Mihai I..
  Sa ne rugam pentru odihna vesnica pe pamantul romanesc. Amin!

  Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa-i dea puterea necesara Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei sa supravietuiasca cat mai mult dupa aceasta grea pierdere care va fii f.grea pentru Majestatea Sa s-0 indure.
  Este educat cu credinta in Dumnezeu si Dumnezeu este alaturi tot timpul cu Majestatea Sa.
  Doamne ajuta-ne sa-L avem alaturi de noi pentru a vedea cu ochii Majestatii Sale infaptuirea unei constitutii Monarhice in Tara noastra.

  ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU ! AMIN!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s