Maestrul Dan Grigore: „Este clar că între Casa Regală şi autorităţile actuale trebuie să fie un dialog.”

principesa margareta iohannis.jpg
150 de ani de la fondarea Academiei Române.

Maestrul Dan Grigore, Pianist al Casei Regale, în dialog cu jurnalistul Laurenţiu Mihu pentru emisiunea 24 de minute (Digi 24):

„Trebuie să vă explic modul meu de a evolua în această problemă fundamentală pentru ţara în care trăiesc [restaurarea monarhiei – n.m.]: mi-am dat seama că politica este o artă a posibilului. Este clar că între Casa Regală şi autorităţile actuale trebuie să fie un dialog. Nu poţi să spui: «nu mai viu, nu vreau să vă mai văd, nu vă recunosc decât atunci când o să mă recunoaşteţi voi». Nu poţi să faci asta.

Înclin să încred că partea mai tânără a Familiei Regale, generaţia de după Rege, au înţeles mai repede lucrul acesta, dar cred că şi Regele şi Regina au înţeles. Am văzut mai îndeaproape înţelepciunea lor şi dragostea lor pentru această pământ.  (…) Sunt sentimente profunde, adânci, care pot să facă oamenii să treacă peste anumite praguri. Cred că Familia Regală, în totalitatea ei, vrea să treacă aceste praguri, pentru că vrea să slujească în continuare ţara (…)”

21:29-22:54

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Maestrul Dan Grigore: „Este clar că între Casa Regală şi autorităţile actuale trebuie să fie un dialog.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s