Doru Buşcu: „Regina Ana a făcut exact ce avea de făcut o regină. Arătându-i respect, îi arăți respect Regelui.”

regele regina leul

„Spre deosebire de tinerii anti-regină de azi, care au acces nelimitat la informație, masele proletare care strigau “Afară, afară, cu regele din țară!” foloseau cuvintele altora. Ele operau semiconștient, sub vraja propagandei cronice a sistemului de educație comunist și sub presiunea dezinformării de moment. Îl izgoneau pe rege dintr-un imperativ cultural limitat, în timp ce internauții ar lăsa-o pe regină neîngropată doar fiindcă le-a fost lene să folosească Google.

Regina Ana n-a făcut altceva decît să-i fie Regelui Mihai soție, dar asta, în regalitate, înseamnă cam tot. A făcut exact ce avea de făcut o regină, și-a îndeplinit mandatul complet. Regina stă lîngă rege. Veghează asupra demnității Casei și Familiei Regale, fiindcă altceva nu există în fișa postului. O regină – fie ea și în exil – nu se poate încăiera cu polițiștii și nu poate face greva foamei. Dacă ar face-o, n-ar mai fi regină. O regină stă, pur și simplu. Pe tron sau în picioare, regina așteaptă, la nesfîrșit. Din nemișcarea ei lîngă rege, din încremenirea lor împreună vine, de fapt, atracția milenară pentru monarhi.

Arătîndu-i respect unei regine, îi arăți respect regelui. Insultînd-o pe regină, îl insulți, de fapt, pe rege. Funeraliile Reginei Ana sînt naționale fiindcă fac parte din funeraliile Regelui Mihai, urmașul regilor Carol și Ferdinand. Regele Carol și Regele Ferdinand sînt înmormîntați și ei sîmbătă, un pic, în efigie. Regalitatea persistă prin simbol și prin ritual. Fără ele, istoria nu are ce face cu regii. La fel și noi.”

Doru Buşcu, Caţavencii

2 gânduri despre &8222;Doru Buşcu: „Regina Ana a făcut exact ce avea de făcut o regină. Arătându-i respect, îi arăți respect Regelui.”&8221;

  1. A avea respect fata de Rege si Regina,inseamna a avea resect pentru tine insuti si fata de strabunii adormiti!Odihneste-Te in pace Buna si Vrednica noastra Regina Ana a Romaniei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s