Academia Română: „Regina Ana a acceptat un destin regal într-un moment de grea cumpănă pentru poporul român.”

regele si regina draguti

Model de demnitate, solidaritate şi devotament, Majestatea Sa Regina Ana a acceptat un destin regal într-un moment de grea cumpănă pentru poporul român şi pentru Regele nostru, îndepărtat brutal de la conducerea statului şi obligat să plece în exil de regimul comunist sovietic.

Bucureşti, 2 august 2016

„Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României,

Alteţei Sale Regale Principesa Margareta, Custode al Coroanei Române,

Alteţei Sale Regale Principele Radu,

Familiei Regale a României Preşedintele,

Prezidiul şi toţi membrii Academiei Române au primit cu profundă durere vestea plecării în Lumina eternă a Domnului, în data de 1 august 2016, a Majestăţii Sale Regina Ana a României.

Model de demnitate, solidaritate şi devotament, Majestatea Sa Regina Ana a acceptat un destin regal într-un moment de grea cumpănă pentru poporul român şi pentru Regele nostru, îndepărtat brutal de la conducerea statului şi obligat să plece în exil de regimul comunist sovietic.

Familia Regală şi-a petrecut 44 de ani în exil, departe de Ţară, purtând cu demnitate speranţa revenirii. Regina Ana avea să păşească prima dată pe pământul românesc şi să cunoască ţara pe care a reprezentat-o în lume, alături de Majestea Sa Regele Mihai I, întrun moment simbolic, de Sfintele Sărbători de Paşti, din 29 aprilie 1992.

Revenirea Familiei Regale în Ţară, cu toate dificultăţile unor evenimente care ne-au marcat pe toţi, a reprezentat pentru România un act de reparaţie istorică şi de normalitate. Bogata activitate desfăşurată consecvent de Regele Mihai I si de Familia Regală a României demonstrează asumarea în continuare a menirii sale istorice pentru Ţară. Regina Ana de România a respectat-o şi susţinut-o întreaga sa viaţă.

In acest moment de tristeţe şi de doliu naţional, membrii Academiei Române prezintă condoleanţe Familiei Regale îndoliate şi Îi transmit un respectuos mesaj de sprijin spiritual. Conducerea şi membrii Academiei Române se află alături de Majestatea Sa Regele Mihai I, membru de onoare al Academiei Române, şi de Alteţele Voastre Regale ca întotdeauna, şi la bine şi la greu.

Dumnezeu să o odihnească în pace şi Lumina cea fără de sfârşit să îi strălucească Reginei noastre, Ana de România!

Preşedintele Academiei Române

Acad. Ionel-Valentin Vlad”

Reclame

Un gând despre &8222;Academia Română: „Regina Ana a acceptat un destin regal într-un moment de grea cumpănă pentru poporul român.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s