Ionuţ Ţene: „Nu omagiem omul Ana, soţia Regelui, ci simbolul de regină din Casa Regală a României.”

nunta de diamant

„Zilele acestea am discutat la telefon cu un lider al monarhiştilor români, care mi-a spus cu surprindere că a observat faptul că spre deosebire de toate site-urile naţionaliste şi creştin patriotice din ţară, NapocaNews nu a dus o campanie împotriva Reginei Ana zilele acestea, aşa cum s-a putut observa pe reţelele de socializare, forumuri şi publicaţiile online. (…)

Criticile vituperande m-au scârbit în aceste zile, când Regina Ana nu a fost înmormântată cu slujba religioasă de rigoare, şi mi-au adus aminte de revistele Securităţii comuniste din anii 80, copie a paradigmelor bolşevice din anii 50, venite pe tancurile sovietice în ţara noastră. Credeam că după 27 de ani putem să depăşim metehnele propagandei securisto-bolşevice privind istoria Casei Regale şi a României contemporane. Da, Regina Ana nu poate fi comparată cu Regina Maria în mentalul şi memoria colectivă, dar din respect faţă de Regele Mihai I şi din solidaritate creştină să nu dăm cu piatra. Să lăsăm un timp istoric de trecere suficient pentru a emite judecăţi de valoare. Până la urmă nu omagiem omul Ana, soţia fostului (sic!) Rege, ci simbolul de regină din Casa Regală a României. Mulţi infestaţi de virusul cripto-bolşevismului nu înţeleg că Regina Ana e un simbol al Coroanei, nu o femeie cu greşelile sau neconcordanţele dintre mit şi realitate. Am mai avut un rege, Carol I care nu vorbea bine româneşte şi era catolic, dar asta nu l-a împiedicat să fie considerat unul dintre cei mai mari români din istorie. Casele Regale europene nu ţin de etnie, ci de reprezentarea istorică a domniei peste popoarele pe care le conduc. Sigur şi mie mi-ar fi plăcut ca şi Carol I să fie român ortodox şi să vorbească perfect româneşte, la fel şi regina Ana, care nu domnit peste români, dar a fost soţia unui Rege al românilor, deci merită din punct de vedere al duratei lungi istorice, dacă nu dragostea noastră, măcar respectul în această perioadă de suferinţă şi doliu. În această vreme de sărăcie poate părea enervantă goana după averi şi scutiri de taxe a Casei Regale, dar ca istoric ştiu că nu pot privi simplist interferenţele Coroanei cu istoria României, mai ales când statul nostru e condus încă de structurile securisto-comuniste nealterate de anul 1990. Am obligaţia morală de a le spune românilor că aceste Case Regale fac parte din istoria Europei şi fără regi ca şi Carol sau Ferdinand nu ştiu dacă obţineam independenţa sau Marea Unire. Sigur că şi eu aş fi vrut să avem un domn român ortodox la 1866, dar istoria nu se face cu dacă. Poate în viitor vom avea unul, poate chiar din actuala Casă Regală care s-a împământenit şi etnic şi religios.

Cred că e corectă decizia autorităţilor de a o înmormânta pe regină, cu onoruri militare într-o mănăstire ortodoxă. Chiar dacă a fost catolică, Regina Ana s-a căsătorit ortodox cu Regele Mihai I, iar copiii şi i-a botezat în dreapta credinţă. Ca membră a Casei Regale, deci parte a istoriei României, Regina Ana are dreptul moral şi legal de a fi înmormântată în cripta regală de la Curtea de Argeş. În preajma înmormântării soţiei Regelui Mihai, transmit ca român ortodox un firesc şi creştinesc semnal de condoleanţe Casei Regale: Regină Ana, odihneşte-te în pace! Viaţa m-a învăţat să fiu imun la propaganda securisto-bolşevică a lui Roller, Pauker, Dej, Drăghici, Tismeniţki, Iliescu sau Brucan! Amin!”

Ionuţ Ţene

Reclame

5 gânduri despre &8222;Ionuţ Ţene: „Nu omagiem omul Ana, soţia Regelui, ci simbolul de regină din Casa Regală a României.”&8221;

  1. Niciodata nemernicii nu vor aprecia credinta in Dumnezeu in Rege in tara si popor pentruca primii sunt plini de”chelbe”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s