Sanda Budiş: „La 10 mai 1989, Regina Ana ne-a fost alături la inaugurarea Asociaţiei contra distrugerii satelor.”

caltia regina2
Regina Ana cu pictorul Ştefan Câlţia, în grădina atelierului său.

„Da, venea la manifestatiile noastre din fata ONUului de la Geneva ! Ni se alatura cu simplitate si traia impreuna cu noi momentele triste pe care le indura poporul nostru. Ne-a fost alaturi de 10 mai 1989, in Biserica St Jean din Lausanne la inaugurarea ‘Asociatiei contra distrugerii Satelor si Monumentelor Istorice din Romania’. Primea cu drag la Versoix pe tinerii tarani romani adusi in stagiu la fermierii elvetieni si ni se alatura la fotografiile de grup pe care cu sfintenie le luau romanii cand se intorceau la ei acasa ca sa le-arate familiilor lor pe Regele si Regina Tarii noastre !
Sunt sigura ca de-acolo Sus, va strajui si se va ruga pentru poporul pe care nu a avut ocazia sa-l carmuiasca dar pe care l-a iubit din tot sufletul, daruindu-si viata toata reprezentantului lui de seama, Regele Mihai I si familiei Sale.

Bunul Dumnezeu sa o aiba’n paza Lui !”, scrie Sanda Budiş pe Facebook.

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Sanda Budiş: „La 10 mai 1989, Regina Ana ne-a fost alături la inaugurarea Asociaţiei contra distrugerii satelor.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s