Regina Ana nu poate fi decorată de preşedintele Iohannis, dar va avea parte de onoruri militare

maria despartire de regina ana

O regină nu poate fi decorată de un preşedinte, cu atât mai puţin post mortem. Dar, fiind decorată ca veteran de război cu Crucea de Război a Franţei (1945) pentru eforturile în rezistenţa franceză pe teatrul european şi african, gradul Reginei Ana din Armata Franceză ar putea fi echivalat din Armata Franceză în Armata Română. Oricum, va avea parte de onoruri militare.

”Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că, pentru desfășurarea corespunzătoare a ceremoniilor funerare organizate la încetarea din viață a Majestății Sale Regina Ana a României, Ministerul Apărării Naționale va asigura, în acord cu dorințele transmise de Casa Regală, potrivit reglementărilor în vigoare, efective de militari din unități specializate.Militarii Armatei României vor fi prezenţi în garnizoanele București, Sinaia și Curtea de Argeș. Aşa cum a anunţat Casa Regală, trupul neînsufşleţit al Majestăţii Sale Regina Ana va fi depus la Castelul Peleş, din Sinaia, apoi la Palatul Regal, din Bucureşti, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, acolo unde soţia Regelui Mihai îşi va dormi somnul de veci, la Catedrala Episcopală, ridicată lângă Mănăstirea Curtea de Argeş..”Ministrul apărării naționale și conducerea Ministerului exprimă pe această cale sincere condoleanțe Familiei Regale”, se arată într-un comunicat al MApN.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Regina Ana nu poate fi decorată de preşedintele Iohannis, dar va avea parte de onoruri militare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s