Georgeta Filitti: „Regina Ana ne cerea să nu ne mai adresăm decât în limba română.”

rege regina biserica
Foto: Arhiva Ştefan Câlţia

Efortul Reginei Ana „de a înțelege țara peste care nu i-a fost dat să domnească în mod oficial rămâne exemplar” iar golul pe care dispariția ei îl lasă în sufletele românilor „nu se va șterge niciodată”, a declarat pentru AGERPRES istoricul Georgeta Filitti.

„Este un moment tragic în istoria noastră, pentru că Regina Ana a fost o personalitate cu totul excepțională. I-a stat alături Regelui Mihai din primii ani ai exilului. A împărtășit cu Majestatea Sa o viață foarte aspră”, a adăugat istoricul. Doamna Filitti a spus că Regina Ana a dat dovadă, de-a lungul timpului, de „devotament de soție și de regină care nu avea dreptul să stea unde i se cuvenea”.

O dovadă a caracterului Reginei Ana a fost și maniera în care aceasta a reacționat la întoarcerea Regelui Mihai în România, în 1992, când i-a stat alături soțului său. „A cutreierat țara ca să se afle despre viața și faptele monarhului, deopotrivă i-a stat alături (Regelui Mihai — n.r.)”, a adăugat Georgeta Filitti, care a cunoscut-o personal pe regină.

„Am avut fericirea să o cunosc pe Regina Ana și la un moment dat (…) majestatea sa ne cerea să nu ne mai adresăm decât în limba română”, și-a amintit ea.

„Efortul de a înțelege țara peste care nu i-a fost dat să domnească în mod oficial rămâne exemplar, rămâne o pildă de dăruire pentru țară și golul pe care îl lasă în sufletele românilor nu se va șterge niciodată”, a apreciat Georgeta Filitti.

Un gând despre &8222;Georgeta Filitti: „Regina Ana ne cerea să nu ne mai adresăm decât în limba română.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s