Prof. dr. Nicolae Constantinescu: „Restaurarea monarhiei se poate face numai după o informare corectă şi completă a populaţiei.”

regele-mihai_2

Prof.dr. Nicolae Constantinescu:
”Proiectul de lege care prevede institutionalizarea Casei Regale reprezinta forma perfida prin care se consfinteste aberatia aricolului 152 din Constitutie : forma de stat republicana este inviolabila. Pentru romanii doritori de Monarhie Constitutionala, acest proiect de lege satisface doar niste nevoi pecuniare ale Casei Regale, dar inchide definitiv chestiunea revenirii la Monarhie. La cei 80 de ani pe care i-am implinit anul acesta am experienta dramei comuniste si postcomuniste suferite de tara mea. Stiu si de ce se doreste cu atata ardoare ramanerea la forma de stat republicana. Totul s-ar fi putut si inca s-ar putea rezolva printr-o corecta informare a populatiei. Minciuna comunista este inca imbratisata in absenta unei informatii ferme prin care sa se arate ca nu Regele a spoliat tara plecand cu un tren incarcat cu aur si valori, ci sovieticii care ne-au spoliat de 19 vagoane de aur ( in afara platilor stipulate prin armistitiu). Asa am ajuns de la 24 vagoane de aur in 1946 la 5 vagoane de aur in 1953. La asta se adauga marile spolieri facute prin Sovromuri (petrol, uraniu, lemn si multe altele). Ori Regele ar fi demontat cu probe toate aceste acuze, ar fi aratat situatia de fapt la care a fost supusa Romania si lumea ar fi fost lamurita. Amintiti-va ca dupa moartea lui Corneliu Coposu, cel mai hulit si manjit om de catre mass media fesenista, au fost suficiente 2 saptamani de prezentare a adevaratei lui vieti, pentru ca lumea sa se schimbe cu 180 de grade. De ce? Fiindca odata mort, Corneliu Coposu nu mai reprezenta nici un pericol. Dar pledoaria mea este in principal pentru Monarhia Constitutionala. Principiul de baza pe care-l slujeste aceasta forma de stat este trias politica, adica separarea neta dintre cele 3 puteri legislativa, executiva si judecatoreasca. Nu este nevoie de nici o Curte Constitutionala aservita politic ( a propos domnul Valer Dorneanu recent uns sef, pe cine oare va servi : Constitutia sau PSD-ul din care se extrage?) Pentru o functionare corecta a celor 3 puteri Romania are experienta Monarhiei Constitutionale, pentru care insasi derapajul lui Carol al II-lea este un exemplu despre ce inseamna abolirea trias politica. Daca in 1990 am ratat revenirea Romaniei la normalitate prin readucerea MS Regelui Mihai pe tronul tarii, in 2016 macar sa nu ratam revenirea la Monarhia Constitutionala dupa o informare corecta si completa a populatiei.”

Un comentariu la &8222;Prof. dr. Nicolae Constantinescu: „Restaurarea monarhiei se poate face numai după o informare corectă şi completă a populaţiei.”&8221;

  1. Îmi pare foarte rău ca oameni de condiție intelectuală ridicata nu au înțeles o situație evidenta : reglementarea raporturilor administrative între o Casa Regala NEDOMNITOARE si instituțiile statului nu blochează în niciun fel demersurile pentru reinstaurarea monarhiei. Nu se înțelege nici ca acest proces nu va fi inițiat si condus de Casa Regala. Principesa Moștenitoare a fost cit se poate de clară cînd a afirmat că este absolut pregătită să preia prerogativele domniei dar aceasta eventualitate este posibilă prin susținere populară si voința politică! Deci elita intelectuală bine informată trebuie să lămurească atît cetățenii obișnuiți, cit si oamenii politici. Atunci, revenirea la Monarhie va fi o chestiune de foarte scurt timp!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s