Regele Mihai a felicitat zilele trecute un monarhist pentru textul „Pentru Neam şi pentru Rege. Cel mai mare pas”

flavius boncea rege
Flavius Boncea a fost decorat de Regele Mihai I cu Medalia pentru Loialitate în anul 2011.

Flavius Boncea a primit marţi, 26 iulie, un mesaj din partea Cancelarul Casei Majestății Sale Regelui Mihai I, pe care publicat pe pagina sa Facebook. Prin doamna Constanţa Iorga, Secretarul General al Casei Majestăţii Sale Regelui, Regele Mihai I i-a transmis aprobarea pentru articolul „Pentru Neam şi pentru Rege. Cel mai mare pas”, publicat în Ziarul Timișoara. Impresionat de acest text, Majestatea Sa a afirmat: „Câtă dreptate are în ce spune aici!”.

Reproducem în continuare articolul lui Flavius Boncea:

„Valuri de cerneală au curs în ultimele zile pe tema proiectului de lege făcut public de guvern privind instituţionalizarea Casei Regale a României. Opinii pro, opinii contra, opinii fără opinie – aşa cum, probabil, este şi normal să se întâmple într-o democraţie.

Însă cel mai trist lucru este că majoritatea opiniilor contra vin tocmai din zona monarhiştilor cu state vechi, a celor care până mai ieri şi-ar fi dat viaţa pentru Familia Regală şi care, astăzi, văd în promovarea acestei legi o abdicare de la idealul de revenire a României la statutul de monarhie constituţională. Au ei dreptate? Nu, şi voi explica acest lucru în cele ce urmează.

Este foarte adevărat faptul că republica în România nu este legitimă, iar reintrarea României în legalitate nu s-ar putea face decât prin revenirea la ultima Constituţie legitimă, cea din 1923, care să fie revizuită ulterior. Dar, dincolo de aspectul legal, nu putem trece cu vederea faptul că, totuşi, din 1948 încoace, forma de guvernământ a României este această republică ilegitimă. În cei 26 de ani scurşi de la Revoluţie am avut o clasă politică şi o societate civilă incapabile să repună România pe drumul ei firesc. Practic, Familia Regală a României, în frunte cu Majestatea Sa Regele Mihai, a luptat de una singură, cu puterea pe care o are o simplă familie, pentru a-şi redobândi locul cuvenit în societatea românească. O luptă de cele mai multe ori inegală, în condiţiile în care adversarii regalităţii aveau un ascendent de jumătate de secol de manipulare securistă şi comunistă. Acum, după aproape 69 de ani de la abdicarea forţată a Majestăţii Sale Regelui, Familia Regală şi-a câştigat un loc în această societate  iar un guvern vine să statueze acest fapt. În această republică ilegitimă, cu consensul clasei politice, cineva s-a gândit să recunoacă meritele Familiei Regale şi să-i ofere un statut juridic care să o ajute să îşi continue misiunea în slujba ţării şi a poporului român. Niciunde în acest proiect nu se vorbeşte de faptul că Familia Regală trebuie să îşi asume actuala formă de guvernământ sau actuala Constituţie. Niciunde nu se spune că, prin adoptarea acestei legi, discuţiile despre restaurarea monarhiei devin caduce.

Familiei Regale nu i se impune nimic şi nici nu i se oferă nimic mai mult decât recunoaşterea publică a faptului că ea EXISTĂ; este aici, este printre noi, este pentru noi, „păstrătoarea valorilor şi tradiţiilor statale ale Coroanei Române, care simbolizează suveranitatea şi independenţa naţională”. Iar acest moment este văzut, culmea!, de unii monarhişti ca o nouă abdicare.

De fapt, avem de-a face cu cel mai mare pas de după 30 decembrie 1947 înspre revenirea României la monarhie constituţională.

Corul denigratorilor Familiei Regale din aceste zile uită, cu ştiinţă sau nu, ceilalţi paşi, mai mici sau mai mari, făcuţi de-a lungul ultimilor 20 de ani înspre revenirea la monarhie. Paşi la care nu au avut nimic de comentat, din câte îmi aduc aminte. Cum ar fi redarea paşaportului românesc M.S. Regelui Mihai I al României în 1997 – atunci nu a fost o abdicare faptul că Regele a acceptat să se întâlnească cu preşedintele României şi a acceptat un paşaport emis de un guvern republican? Sau cum ar fi legea privind statuarea zilei de 10 Mai ca sărbătoare naţională a României precum şi legea privind repunerea coroanei pe acvila din stema României – oare, acestea nu sunt tot acte de abdicare? Ca să nu mai vorbesc de discursul Regelui Mihai ţinut în 2011 în Parlamentul României – da, un parlament republican! Şi au mai fost mulţi paşi, în multe alte ocazii, când nimeni nu a avut nimic de obiectat.

Astăzi, însă, când suntem în faţa celui mai mare pas înainte (de până acum) pentru lupta noastră, a monarhiştilor, unii dintre noi se trezesc să acuze. Iar discuţia se poartă în termeni cel puţin indecenţi, mai ales la adresa A.S.R. Principesei Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române. Tuturor acestora ar trebui să li se aducă aminte, probabil, un singur lucru: Majestatea Sa Regele Mihai I al României trăieşte. Vede tot ce se întâmplă în jur. Şi suferă. Atâta tot că de data aceasta durerea Sa este mult mai mare, pentru că loviturile nu vin din afară, ci din interior, într-un moment în care clasa noastră politică, aşa cum este ea, a ajuns să recunoască legătura instituţională dintre Familia Regală a României şi Statul Român.

Flavius Boncea

P.S. – La adresa http://www.petitieonline.com/institutionalizareacaseiregale puteţi semna o petiţie în favoarea proiectului de instituţionalizare a casei Regale a României. Citiţi, semnaţi, daţi mai departe. O faceţi pentru Ţară, pentru Neam şi pentru Rege.”

Un comentariu la &8222;Regele Mihai a felicitat zilele trecute un monarhist pentru textul „Pentru Neam şi pentru Rege. Cel mai mare pas”&8221;

  1. COSMOTE nu mai exista din Septembrie 2014. Foto cu mesajul nu este decat un trucaj fotografic nereusit (nu tehnic ci conceptual) de catre tradatorii infiltrati in proximitatea Majestatii Sale Regele Mihai I de Romania, ce au si initiat „darea in primire” a Casei Regale a Romaniei in mana republicii, prin Institutonalizarea republicana a Casei Regale a Romaniei. Tot mesajul este o minciuna redactata in asa fel incat sa induca ideea ca Majestatea Sa Regele Mihai ar fi de acord cu institutionalizare republicana a Casei Regale a Romaniei. Nici Majestatea Sa Regele Mihai si nici Majestatea Sa Regina Ana, nu au cerut Republicii Romania nici macar cetatenia romana, considerand ca o detin deja de drept, drept in care MS Regele Mihai a fost repus de la sine dar MS Regina Ana n-a fost pusa niciodata in drept, pentru ca nu a vrut sa o ceara republicii ilegare, din calitatea sa de reprezentant monarhic – prin casatorie – al poporului Roman. Chestiune de principiu… Nici tinuta mesajului nu are nimic comun cu protocolul Casei Regale a Romaniei. Ca, Flavius Boncea nu este un tip de incredere, o dovedesc scandalurile din paginile de pe Google pe care le imparte cu unul, Hertzog, la Timisoara… impresia pe care mi-a lasat-o acest individ este de bandit politic local…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s