Principesa Margareta: „Unirea monarhiştilor se poate realiza în jurul idealurilor Coroanei române.”

Catalin Serban Catalin Mihai Principesa
Alteţa Sa Principesa Moştenitoare Margareta a României, însoţită de co-fondatorii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, Cătălin Şerban şi Cătălin Mihai, în Trenul Regal (1 decembrie 2012).

Luni, 18 iulie 2016, înainte de a pleca la Castelul Săvârşin, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, a semnat răspunsul pentru rezoluţia celui de al patrulea congres al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, din 10 mai 2016 de la Sinaia.

Participanţii la al patrulea congres al ANRM afirmau:

„Suntem convinși, dar este și cea mai mare dorință a membrilor și simpatizanților A.N.R.M., dar și a altor organizații monarhiste, că acest lucru va fi mult mai ușor dacă Familia Regală a României va continua să insufle încredere acestora. Dezbinările, fragmentările şi conflictele lipsite de fond au dus deseori la situaţii a căror consecinţe nefavorabile Casei Regale a României ne-au mâhnit profund. Mişcarea monarhistă poate fi reunită prin mijlocirea Casei Regale a României, care ne-ar onora prezentând tuturor reprezentanților mișcărilor monarhiste proiectele și activitățile viitoare, precum și acele linii din strategia pe termen mediu și lung ce vizează restaurarea monarhiei.”

Într-un interviu acordat pentru „Ora Regelui” din 28 mai 2016, întrebat fiind de Bogdan Şerban Iancu dacă „Se va implica Familia Regală în reunificarea mişcării monarhiste din România, acum dezbinată?”, domnul Ioan-Luca Vlad, consilier onorific al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai I şi secretarul Consiliului Regal, a declarat: „Am observat în Casa Majestăţii Sale Regelui evenimentul care a avut loc pe 10 mai dimineaţa, la Sinaia, congresul Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei. Cred că este un pas foarte bun care a fost făcut, prin apelul către unire pe care l-au adresat după congres. Eu cred că va exista un răspuns din partea Familiei Regale la acest apel (s.n.). Cred că de esenţa tuturor mişcării monarhiste din ţară se ţine dragostea faţă de Familia Regală şi faţă de idealul şi ceea ce reprezintă Coroana astăzi. Eu cred că, pornind de la această bază comună, unirea se poate realiza, mai ales dacă trecem peste anumite orgolii personale, care nici nu sunt atât de mari, pentru că nu este o luptă pe viaţă şi pe moarte aici, ci este o luptă pentru un principiu, care va fi transformată în acţiune când va veni momentul să fie un referendum sau să votăm pentru ceva sau să susţinem public o iniţiativă a Familiei Regale. În jurul acestor lucruri cred că toate organizaţiile monarhiste se pot reuni.(…)”.

Răspunsul Custodelui Coroanei Române, adresat Preşedintelui ANRM ales la 10 mai 2016, este:

PALATUL ELISABETA
Domnului Cătălin Mihai
Președintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei
18 iulie 2016

Domnule Președinte,

Am primit cu plăcere rezoluția celui de al patrulea congres al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și cred că, într-adevăr, unirea organizațiilor monarhiste se poate realiza în jurul idealurilor Coroanei române.

Margareta a României

Răspuns rezoluţie 18 iulie 2016 Margareta.jpg

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s