Mihai Ricci: „Facilităţile pentru Casa Regală ar putea fi acordate Fundaţiei Principesei Margareta.”

_DSC7740
26 martie 2016, la Castelul Peleş: A. S. R. Principesa Moştenitoare Margareta şi prim-ministrul Dacian Cioloş.

„În 26 iunie, am scris pe aceastà paginà cà Legea privind Institutionalizarea Casei Regale a României nu mà intereseazà. Cà este un non- eveniment. Evident cà nu este ce ne-am dorit. Este doar o solutie, singura posibilà si gàsità de acest guvern mai onorabil decât altele. Si aceasta, dupà anii pierduti, pentru a da timp timpului si a permite Familiei Regale si structurilor creiate sà ràmânà la Palatul Elisabeta. Nu pot întelege cum multi prieteni, lasà atâta loc frustràrilor si resentimentelor provocate deseori de propria neputintà. Doreau ei ca Familia Regalà sà se mute la Sinaia sau la Sàvârsin ? Sau sà plece din tarà ? Toate astea pentru cà s-au fàcut unele erori, cum a fost declaratia de candidaturà a Principelui Radu? Sau presupusele, dar niciodatà doveditele, sale legàturi cu Securitatea regimului comunist ? Nu stie toatà lumea cà dupà 1990, s-a negociat, prin împuterniciti, cu puterea instalatà de români prin vot? Nu era normal ca din 1999-2000 acest rol sà fie asumat de Principele Radu în calitatea sa de membru non-dinastic al Familiei Majestàtilor Lor? Dacà as fi fost consilierul uneia din pàrti, as fi propus o altà solutie : proiectul de lege ar fi putut sà recunoascà în preambul meritele incontestabile ale Fundatiei Principesa Margareta si sà acorde acesteia facilitàtile prevàzute (s. m.).

Am mai spus cà intentionez sà relatez o serie de fapte si adevàruri, deloc sau putin cunoscute. Si cà voi încheia cu un comentariu despre acest proiect de lege. Nu voi continua aici seria de màrturii initiatà si cer iertare celor care s-au aràtat interesati. Referitor la agitatia legatà de Casa Regalà din ultimul an, de tulburàrile care au culminat cu dezbaterea acestui text, pàrerea mea a fost si ràmâne aceeasi.

Majestàtile Lor si o parte din Familia Regalà, cu constantà, perseverentà si spirit de sacrificiu, S-au implicat si au luptat pentru renasterea României si binele românilor. Limitele actiunilor Lor, au fost cele oferite de majoritatea compatriotilor nostrii, clasà politicà, elite, media si populatie. Familia Regalà a ocupat – din decembrie 1989 si pânà astàzi – tot spatiul disponibil. În anumite ocazii au încercat chiar sà depàseascà teritoriul aprobat de autoritàti. Cu mare tristete adaug, teritoriu insuficient càci tacit tolerat de populatie. Si s-a ajuns exact acolo unde eu am simtit un prim fior încà din 1992 de Pasti, în varà si Cràciun. Si unde am avut, în anii ce au urmat, confirmarea cà se va ajunge. Confirmàri, sà stiti, au fost multe. Nu era nevoie de informatii confidentiale, esentialul a fost vizibil pentru oricine dorea sà vadà. Printre comentatorii încinsi în ultima vreme, numai cei dezinteresati, cei care au fàcut prea putin sau nimic si cei care nu au vrut sà vadà, nu au vàzut. Atâta a putut natiunea în ansamblul ei si tot colectiv va suporta consecintele.

TRAIASCA REGELE.

P. S.: Sà vedem cine preia propunerea mea, cine o promoveazà, cine lanseazà o petitie, câti ar semna-o…. Sincer, nu mai am putere sà sper în unirea ANMR -urilor vechi si noi, a Cluburilor Monarhistilor. Neputintà si orgolii…acuzatii, pasiuni , multi infiltrati si multà dihonie. Poate cà sunt persoane cu acces la guvernanti, media si fac o sugestie pe acolo. Ar fi o iesire onorabilà, salutarà.”

MIhai Anton Angelo Ricci

Un comentariu la &8222;Mihai Ricci: „Facilităţile pentru Casa Regală ar putea fi acordate Fundaţiei Principesei Margareta.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s