Cătălin Mihai, Preşedinte ANRM: „Despre idealuri, monarhie și o România mândră, întreagă și frumoasă.”

Catalin Mihai

Cătălin Mihai, Preşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (din 10 mai 2016)

Despre idealuri, monarhie și o România mândră, întreagă și frumoasă.

„Copii fiind, în clasele primare, începem studiul uneia dintre cele mai importante materii(din punctul meu de vedere), materie esențială în devenirea unei națiuni, Istoria.
Nicolae Iorga, referindu-se la această materie avea să spună: Un popor care nu își cunoaște istoria este precum un copil ce nu își cunoaște părinții.


Încă de pe atunci, din fragedă copilărie, a fost una din materiile mele preferate, iar mai târziu, în liceu, având norocul să am un profesor de istorie foarte bun, am început să mă simt și mai atras de această materie, lucru care m-a ajutat să aflu despre o altă Românie, o Românie a conducătorilor a căror viață și domnie se identifică cu istoria neamului, o Românie a Domnitorilor și a Regilor.

Dar, crescut și educat în degringolada anilor de după revoluție, am decis să urmez o facultate mult mai tehnică pentru a-mi spori șansele unui viitor mai bun. Însă, acea dragoste față de neamul meu și România, pe care, mai întâi părinții mei, apoi Istoria neamului reușise să mi-o insufle, m-au determinat ca în 2012 să creez alături de câțiva prieteni două organizații (Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei și România Vie) și să mă implic și în a treia organizație, Actiunea 2012.

Toate aceste organizații au în fond același scop, un viitor mai bun pentru România și pentru locuitorii săi.

Am înființat împreună cu Alexandru Surcel, Mircea Radea, Daniela Chiriac (Grigoraș) și alții România Vie, o organizației care își propune schimbarea actualei clase politice, ruptă de realitățile și nevoile neamului pe care ar trebui să-l păstorească. Am ocupat în această organizație, timp de doi ani, funcția de Vicepreședinte, Președinte fiind Alexandru Surcel.
Tot atunci, în 2012, am început să mă implic în Actiunea 2012, o organizație creată de tineri inimoși, pentru care am un respect deosebit, tineri care își doresc ca măcar parte din greșelile trecutului să fie corectate, iar românii de pe cele două maluri ale Prutului să se regăsească din nou într-o Românie Mare și frumoasă.

Dar, proiectul meu de suflet (pentru că am convingerea că atât unirea celor două maluri de Prut, dar și îmbunătățirea nivelului de trai, recuperarea demnității și a libertății ar fi mult mai ușor de obținut într-o monarhie constituțională), a fost și este ANRM-ul. Așa că, alături de Cătălin Șerban, am inițiat discuții pentru crearea unei organizații care să aibă unic scop restaurarea monarhiei.

Încă de la prima strigare am avut plăcuta surpriză să avem un număr impresionant de participanți, în jur de 50 de persoane, între care și o serie de personalități precum Stelian Tănase, Liviu Mihaiu și alții. Doamna Rotaru, neputând fi prezentă în acea seară, ne-a bucurat cu prezența câteva zile mai târziu și de atunci a fost nelipsită la acțiunile ANRM până în Decembrie 2015 (cum cineva spunea, era sufletul organizației).

În ANRM, timp de trei ani, am ocupat un post de Vicepreședinte, Copreședinți fiind Cătălin Șerban, pentru energia pe care a depus-o încă de la început în această organizației și Doamna Marilena Rotaru, recunoscându-i în felul acesta ținuta morală și prestația pe care aceasta o oferea organizației.

La ultimul congres al asociației, Mai 2016, am fost ales Președinte executiv al asociației, funcție care nu aduce și nu va aduce vreun beneficiu, ci o imensă responsabilitate, iar acesta funcție mă obligă acum să scriu aceste rânduri.

Nu îmi plac contrele, decât dacă aceasta sunt constructive, motiv pentru care nu am răspuns la niciuna din provocările care au dus la ruptura apărută în ANRM în Decembrie 2015, pentru că încă de la început am văzut în aceste contre nu discuții la nivel de opinie, ci contre personale.

Noul proiect de lege, prin care ar urma să fie recunoscută instituția Casei Regale, a redeschis unele discuții, dar cel mai grav este că aceste discuții au lovit în una din ultimele speranțe ale poporului român, monarhia constituțională.

Da, susțin proiectul de lege pentru că nu văd o confiscare a Casei Regale, ci o ocazie unică pentru România și români. Văd în acest proiect posibilitatea dezvoltării Casei Regale și a ideii de monarhiei constituțională, bugetul pus la dispoziție și rolul oferit membrilor familiei regale oferind posibilitatea ca aceasta să fie mult mai vizibilă, proiectele putând fi de o anvergură mult mai mare, iar din toate acestea vom avea de câștigat cu toții, pentru că odată cu creșterea popularității Casei Regale, se va pune și problema restaurării monarhiei, iar, odată monarhia restaurată, vom avea cu toții un viitor mai bun.

În final, aș dori să transmit un mesaj tuturor celor care cred în Regatul României și în monarhiei constituțională, dar care au rețineri legate de acest proiect: Dragi prieteni monarhiști, chiar dacă acest proiect ar putea fi o eroare, fiți mai îngăduitori, Casa regală încearcă să facă mai mult pentru România, iar pentru a face mai mult au nevoie de recunoaștere și de resurse.

Cătălin Mihai
Președinte ANRM”

Reclame

6 gânduri despre &8222;Cătălin Mihai, Preşedinte ANRM: „Despre idealuri, monarhie și o România mândră, întreagă și frumoasă.”&8221;

  1. Am citit cu multa placere acest articol care realmente te indeamna sa constientizezi ca acest pas care trebuie facut pentru binele si demnitatea poporului roman din Romania si de pretutindeni este f.important acum in acest moment cat mai avem timp si M.S.Regele Mihai I mai este in viata. Sunt de acord cu sustinerea Proiectului de Lege prin care sa fie recunoscuta
    Institutia Casei Regale care este ” un act de dreptate si de o reparatie istorica”..
    Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu ! Amin.! ” NIHIL SINE DEO ! „

  2. parerea mea este ca indivizi ca tine sunt cele mai perfide unelte ale ANTI-Monariei, voi nu sunteti decat infiltrati in aceste miscari , tocmai pentru a tergiversa si dilua lucrurile si ideile.Asta intr-un anume sens, altfel Romania are nevoie de Monarhie, insa „casa regala romana”(pe care o vreti voi, pentru a o conduce din umbra) a demonstrat ca sunt o alta gasca de paraziti si exploatatori, care s-au infratit exact cu cei care i-au izgonit din tara( de 2 ori), inclusiv mariajul (asa-zisei) printese cu un exponent al nomenclaturii comuniste, dovedeste ca toti sunteti doar ahtiati dupa averi si putere, bolnavi de nesatisfacerea rapida a unor orgolii nesanatoase…Romania are doar o sansa, Monarhie cu aport Englez, situatie sigura in cara Tara poate face -chiar -n 6 luni- un salt spectaculos, pe care alte tari l-au facut si dupa 10 ani.Altfel este total absurd ca o republica sa „repuna in drepturi”(limitate) o Monarhie, mai ales o casa regala, care -s-a dovedit sub orice asteptare.si sub orice critica….jenant si pentru ei si pentru adulatorii de serviciu, care -macar- (banuiesc) vor ca ,”casa regala sa primeasca fonduri”, tocmai pentru a le mari si lor numarul de arginti aruncati in scuipatoare…

  3. Aberezi, curajos cu ghilimele ce ești. Habar nu ai ce înseamnă o monarhie constituțională, cum se raportează la societate. Și pana una alta, drăgutule de filosof, Casa Regala britanica, prin cei mai inaltireprezentanti ai sai, Regina și Printul de Walesa și-au exprimat fare echivoc sprijinul pentru Principesa Margareta.

  4. probabil ca doar ce ai golit scuipatoarea de faci (ce stii mai bine) atac la persoana, „inaltii reprezentanti ” ai Casei Regale Britanice sunt -in primul rand – diplomati, sau tu te-ai fi asteptat sa declare ca vor tronul Romaniei?! Nu cumva tu esti cel care abereaza?Cu „monarhia constitutionala” ,iar te faci ca nu pricepi(sau chiar nu pricepi), in Romania nu mai este vorba -pana la urma nici de republica si nici de Monarhie(constitutionala sau altfel), Romania are nevoie de o deratizare la nivel mega, adica 4- 5 mii de indivizi pusi dupa gratii pe minim 10 ani, iar acestia nu sunt altii, decat actualii si trecutii politicieni de la centru si vip-urile din tara…Mai mult, in Romania nu cred ca mai exista o forta coagulata sau prospectiva sa execute acest lucru, iar daca punem in ecuatie si alte 2 mari aspecte(apararea granitelor si accesul Romanilor pe marile piete de munca) nu poti decat sa ajungi la aceiasi concluzie, ca -precum in 1859- tara are (iarasi )nevoie de „Print Strain”…Esti cumva odrasla sau nepot de fost nomenclaturist , sau esti din genul celor care a facut foamea si se vinde pentru orice?Ce vezi tu in duda si „princesa” sa bun pentru Rpmania, niste cheltuitori pe mofturi si capricii, ce au facut astia pana acuma, in afara de a toca banii publici? Sau nu stii ce „viziune” au ei, recte „construirea de biserici” si „administrarea fondurilor UE”…I-ai auzit vreodata vorbin de combaterea coruptiei si saraciei , la modul concret? Eu nu…Astia sunt la fel de nenorociti ca si comunistii si burghezo-mosierimea, tocmai pentru acest lucru au si facut corp comun, pentru exploatarea tarii si poporului, doar pentru avantajul lor si al diversilor acoliti…Asa ca interventia ta o tratez -I’m final- cu (in ghilimele)”Hai Siktir!”

  5. Omule, ai cu certitudine nevoie de ajutorul colaboratorul acestui blog, doctorul Dan Ghenea. Contactează-ne cu încredere și speranța!

  6. pana la urma ai subliniat ce-ti poate capul””jmecheria” ieftina! Exact ce-i motiveaza pe cei tine sa „lupte” pentru restauratia „casei regale” romane, adica speranta ca astfel o sa mai trageti inca o tzeapa romanilor, sau-altfel, daca esti fomist nou- credeti ca a venit si randul vostru sa va pricopsiti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s