Mihai Ricci: „Regelui şi Familiei Regale li se impune respectul deciziilor naţiunii.”

regele-mihai-octav-ganea

Mihai Anton Angelo Ricci, Secretar personal al A. S. R, Principesa Margareta a României în 1992-1998, a publicat astăzi următorul comentariu pe Facebook:

„Majoritatea comentariilor despre procesul numit ” institutionarizarea Casei Regale ” ne-au deceptionat prin superficialitate, lipsa de logicà, de argumente si graba cu care unii s-au repezit sà dea sentinte. Aparitia acestei dezbateri era previzibilà de multà vreme, si a venit în dezbaterea publicà de mai multe luni . Ne este greu sà întelegem cum de au ajuns unii dintre prietenii nostrii din viata realà si cea virtualà sà se înfierbânte si sà se încaiere.

Incendiul a fost declansat de aparitia unei fotografii publicatà de un politician oportunist , mitocan si condamnat penal cu sentintà definitivà. Acesta însà, ca si presedintele lui de onoare, sunt inconturnabili càci victoriosi în alegeri. Asa a decis prin votul sàu acela ce nu mai poate fi, în majoritatea sa, numit ” poporul român”. Din fostul popor român, cel din vremea bunicilor si pàrintilor nostrii a ràmas o micà minoritate. Restul a devenit, începând cu 1947 si pânà acum, doar „populatie”.Multi se fac cà uità cà celui ajuns „Prin gratia lui Dumnezeu si vointa nationalà ” Rege, cât si Familiei Sale, li se impune respectul deciziilor natiunii. Asta a vrut si atât a putut, în vremuri de tranzitie, populatia. 

Pentru ca sà se mai linisteascà spiritele, propun tuturor sà citeascà sau sà reciteascà câteva din textele recent apàrute. Sunt argumente si contra argumente, pozitii contrare deci, pledoarii exprimate însà cu decentà.
– Ioan Luca Vlad în Sinteza: „Succesiunea la Coroanà – de la teorie la practicà”.
– Alexandru Muraru în Sinteza: „Casa Regalà a României în drum spre institutionalizare”.
Articolul a fost urmat de luàri de pozitie, de anuntul unui posibil proiect de lege, de scrisori deschise, comunicate ale unor structuri pro monarhiste, aliante si cluburi si urmat de :
– Alexandru Muraru în Timpul : „Distorsionalizarea adevàrului în cazul proiectului de lege privind Casa Regalà”.
– Pr. Marcel Ràdut Seliste : „Restauratia va izbàvi Tara si Neamul”, articol ràspuns la precedentele.”

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 comentarii la &8222;Mihai Ricci: „Regelui şi Familiei Regale li se impune respectul deciziilor naţiunii.”&8221;

  1. Romani, treziti-va ! Uniti vom reuși să devenim ceea ce am fost MONARHIE. Pe 21.06.2016 21:12, Monarhia Salvează România a scris:

    > tudorvisanmiu posted: ” Mihai Anton Angelo Ricci, Secretar personal al A. > S. R, Principesa Margareta a României în 1992-1998, a publicat astăzi > următorul comentariu pe Facebook: „Majoritatea comentariilor despre > procesul numit ” institutionarizarea Casei Regale ” ne-au decept” >

  2. Doamna Marilena Rotaru, domnul Marius Ghilezan si domnul Mihai Ricci au doua lucruri in comun: se declara monarhisti si nu agreaza PSD. Ceea ce ii separa insa, este faptul ca doar domnul Mihai Ricci este monarhist autentic, pentru ca este singurul dintre cei trei care demonstreaza ca stie cum functioneaza o monarhie constitutional-parlamentara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s