Monarhiştii români: restabilirea Regatului, după alegerile legislative din 2016

rege peles

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), Clubul Monarhiștilor Clujeni (CMC) şi Clubul Monarhiştilor Bistriţeni (CMB) salută preocuparea clasei politice de a găsi o formulă legală care să recunoască rolul benefic pe care îl are Casa Regală a României în societate.

Reprezentanții ANRM, CMC şi CMB consideră că modalitatea cea mai bună de a consacra legislativ acest rol ar fi repunerea în vigoare a Constituției din 1923 sau adoptarea unei alte Constituții care să consfințească revenirea la monarhia constituțională ca formă de stat. Credem că acest lucru poate fi făcut de către o Adunare Constituantă, rezultată în urma alegerilor legislative de la sfârşitul anului 2016.

Organizaţiile noastre își manifestă sprijinul pentru fiecare pas făcut de clasa politică pe drumul spre restaurarea monarhiei, precum și pentru fiecare restituire, fie ea și parțială, a prerogativelor regale, pentru că aceste demersuri reprezintă etape din parcursul spre restabilirea Regatului României. Ne punem la dispoziţia membrilor Familiei Regale şi Parlamentului pentru a găsi cea mai bună soluţie în reglementarea statutul juridic al Casei Regale.

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, Clubul Monarhiştilor Clujeni şi Clubul Monarhiştilor Bistriţeni își reafirmă loialitatea de neclintit față de Majestatea Sa Regele Mihai I, față de Alteța Sa Regală Custodele Coroanei Principesa Moștenitoare Margareta și față de toți membrii Familiei Regale a României.

Cătălin Mihai, Preşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei
Cornel Jurju, Preşedintele Clubului Monarhiştilor Clujeni
Dr. Marius Pop, Preşedintele Clubului Monarhiştilor Bistriţeni
Mircea Miron, Secretarul General al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

Reclame

11 gânduri despre &8222;Monarhiştii români: restabilirea Regatului, după alegerile legislative din 2016&8221;

 1. Restabilirea Regalitatii in Romania,ar fi singura varianta democratica pt.a scapa de hotiile politicienilor actuali (presedinti imobiliari si guvernanti de verze de Bruxelles)tarile cele mai prospere tari din Europa sant monarhiile,asta dovedeste istoria

 2. Oameni buni,
  Drag mi-ar fi , dar rau imi pare, sigur marile revolutii in istorie au fost facute de idealisti.
  Sa zicem ca de va ajunge la referendum. Poate ca nu stiti ca la ultimele alegeri in BUCURESTI ( in capittala Romaniei) reprezentantul lui iliescu ion, nastase adrian, ponta victor viorel, niculicea( !!?), mai vreti is altii , a luat 40% din voturi.
  Altceva : S-a organizat un referendum care a votat 300 paralemtari. Avem 600!
  Noul presedinte si un membru nou ai CCR ( dorneanu, enache parca) sunt ghici de unde ? : psd.
  Prea tarziu si nu cred ca ati uitat cand MS Mihai I , l-a lasat pe ilici sa-l tina de cot , dupa ce bolsevicul il alergase pe autostrada, stiti ceva de vreo scuza publica acceptata.
  Pacat!
  M. Anton , 56 ani , BUCURESTI

 3. Si apoi, s-o spunem pe sleau, domnule Anton! De cite ori s-a aflat in opozitie, PSD a fost ajutat sa revina la putere chiar de adversarii politici, in urma nemultumirilor provocate populatiei de guvernarile incompetente ale acestora!

 4. Un cap incoronat, domnule Anton, este obligat sa tina seama de optiunile electorale ale cetatenilor peste care domneste, dar si sa-i protejeze de abuzurile guvernantilor, indiferent de culoarea politica a acestora. Aceasta asteapta oamenii de la restaurarea monarhiei constitutionale, nu, vorba scriitorului Radu Calin Cristea, „herghelii de cai verzi pe pereti!”

 5. Mai puteti oare visa la acest deziderat cand in Romania prostia umana este ridicata la rang de obligativitate (lege)?
  Omul traieste cu speranta si moare cu regretul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s