Marilena Rotaru, Scrisoare deschisă adresată Custodelui Coroanei

marilena rotaru

Alte reacţii: În apărarea Casei Regale: „un statut juridic special nu încurcă restaurarea monarhiei.”

Alexandru Muraru, Distorsionarea adevărului în cazul proiectului de lege privind Casa Regală:

Replica lui Radu Călin Cristea

Joi, 16 iunie 2016, Marilena Rotaru a publicat pe pagina de Facebook următorul mesaj:

Aceasta, Alteța Voastră Regală, nu se poate!
Scrisoare deschisă Custodelui Coroanei, Principesei Moștenitoare a României.


De aproape 27 de ani încerc, cu propriile mele puteri, și de câțiva ani și cu ale asociațiilor monarhiste din care am făcut și fac parte, să dau viață Cuvântului Majestății Sale Regelui Mihai și să repun adevărul în locul din care a fost smuls de bolșevici și de porta-vocea lor, Mihail Roller. Adevărul monarhiei constituționale, rolul său decisiv și benefic în epoca modernă și premodernă a României. Adevărul Regelui care s-a considerat primul servitor al națiunii și din această perspectivă Carol I, ca toți ceilalți Regi români, și-a asumat rolul de suveran. Adevărul puterii monarhului, putere care vine de la Dumnezeu dar și de la oameni: ”Prin grația lui Dumnezeu și voința națională”. Două surse de legitimitate care stau la temelia monarhiei constituționale. În republică puterea spirituală este abandonată. În monarhie este cheia unificatoare. România s-a clădit și a evoluat în timpul monarhiei și s-a prăbușit în timpul republicii.

Regele Mihai este omagiat în marile cancelarii ale lumii ca ”un mare Rege”, iar Alteța Voastră Regală este privită ca ”principesa moștenitoare a unui mare Rege”. Acum 72 de ani Regele Mihai a semnat printr-un gest de mare cutezanță, inspirație și înțelepciune acel 23 August.

Acum este douăzecișitreiaugustul Alteței Voastre Regale!

Custodele Coroanei Române nu poate cere decât locul suprem: tronul. În realitate, nu într-un muzeu!

A fi fiica Regelui Mihai nu este un privilegiu, ci o imensă datorie. Alteța Voastră Regală are o mare responsabilitate față de destinul acestui neam care nu poate fi predat, în mâinile politicienilor corupți, abia ieșiți sau în drum spre închisoare. Cum să se supună Moștenitorul Coroanei celor care în 1990 îl urmăreau pe Regele Mihai cu armele pe șoselele țării, celui care a chemat acum 26 de ani minerii și a declanșat război civil? Nici o negociere care ar subordona Coroana republicii ilegale și ilegitime nu poate fi explicată și, mai ales, scuzată. Orice pas în această direcție este un sacrilegiu și o întinare a memoriei tuturor românilor uciși, torturați, în închisorile comuniste. Orice gest pe această cale contrazice tot ceea ce Majestatea Sa Regele Mihai a transmis prin cărțile lui Mircea Ciobanu, prin interviurile acordate mie și altor jurnaliști de-a lungul a douăzeci și cinci de ani, și trădează, impardonabil, dimensiunea morală a Regelui.

Sistemul actual, strâns unit printr-o politică a corupției, dorește liniște prin eliminarea de pe agenda publică a subiectului monarhiei, prin ceea ce, scribii obedienți au numit ”instituționalizarea Casei Regale.”

Aceasta, Alteța Voastră Regală, nu se poate!

Există o particulă în titlul princiar care nu permite căderea: ”a României”. Orice abdicare de la înălțimea Coroanei se poate face doar în nume personal. Nimeni însă nu poate implica instituția supremă a Coroanei în jocurile politicianiste și nu poate distruge speranța românilor în monarhia constituțională.

Respectul față de întregul adevăr istoric m-a făcut să cred că, la aniversarea a 150 de ani ai Coroanei Române, vor fi invitați și reprezentanți ai rădăcinilor regalității noastre, ai Casei Princiare de Hohenzollern, care ni i-au dat pe măritul Rege Carol I și pe Regele Ferdinand.

Complicitățile Casei Regale a României cu PSD-ul lui Ion Iliescu nu fac decât să reconstituie și să consfințească abdicarea din 30 decembrie 1947 a Regelui Mihai. De data asta pe mâna propriei familii.

Marilena Rotaru

16 iunie 2016

Reclame

7 gânduri despre &8222;Marilena Rotaru, Scrisoare deschisă adresată Custodelui Coroanei&8221;

  1. Admir devotamentul doamnei Rotaru pentru cauza monarhica, dar nu pot sa nu constat ca este total paralela cu mecanismul de functionare a unei monarhii constitutionale! ASR Custodele Coroanei, fiind sociolog de profesie, a inteles perfect ca reinstaurarea monarhiei constitutionale este practic imposibila daca nu este sustinuta si de cetatenii cu optiuni politice de stinga ! Si nu de ieri, de azi ci, conform unei marturii a jurnalistului Marius Ghilezan, inca din 1992! Faptul ca PSD obtine de o buna bucata de vreme, aproape 40% din optiunile electorale face obligatoriu dialogul Casei Regale cu reprezentantii acestui partid. Asa cum o demonstreaza realitatea din toate democratiile occidentale unde forma de guvernamint este monarhia constitutionala, cooperarea suveranilor cu guvernele social-democrate rezultate din alegeri a fost impecabila! Echidistanta politica si cooperarea institutionala cu fortele politice alese de cetateni este regula de nezdruncinat a oricarei monarhiii constitutionale. Respect deosebit Principesei Margareta pentru ca nu se abate de la aceasta regula. In calitate de coordonator al Grupului de Actiune pentru Monarhie si Democratie, fac un calduros apel partenerilor din toate organizatiile pro-monarhiste ca, in loc sa lanseze atacuri gratuite si patimase la adresa membrilor Familiei Regale, sa desfasoare o activitate eficienta de convingere a liderilor politici importanti de beneficiile uriase pe care le-ar avea aceasta tara prin reinstaurarea monarhiei constitutionale!

  2. Ioan Secrieru D-LE PROFESOR ALEXANDRU MURARU AM STUDIAT DOCUMENTARUL D.VS SI IMI PERMIT CU VOIA D.VS. SĂ FAC UNELE REMARCI–1) DL. PRIM MINISTRU CIOLOS TEHNOCRATUL FIIND CALE DE DUCĂ A INITIAT ACEST PROIECT DE LEGE, PENTRU A SPUNE MAI TIRZIU CĂ EL A VRUT SĂ FACĂ CEVĂ. 2) CREDE-TI CĂ PARLAMENTUL ROMÂNIEI CARE ESTE INFESTAT DE CULOAREA ROSIE A COMUNISMULUI VA BINEVOI SĂ ADOPTE ACEST PROIECT DE LEGE ? EU CRED CĂ NU. 3) CASA REGALA VA FI SUB ORDONATĂ ACESTUI PARLAMENT ( IN CAZ DE ADOPTARE) CĂRUIA VA FI OBLIGATĂ SĂ-I PREZINTE ANUAL **UN RAPORT DE ACTIVITATE** 4-) CASA REGALĂ VA TREBUIE SĂ RECUNOASCĂ SIMBOLURILE SUVERANITATII SI INDEPENDENTEI REPUBLICII, CAZ IN CARE MA INTREB RETORIC CUM RĂMÂNE CU SCHIMBAREA FORMEI DE CUVERNAMINT , CU 10 MAI ZIUA NATIONALĂ CARE A MARCAT INDEPENDENTA NOASTRĂ, CU DRAPELUL REGAL CARE SĂ INFĂTISEZE SIMBOLURILE REGALITĂII, . EU NU CRED CĂ ACEASTĂ LEGE IN CAZ DE ADOPTARE VA FI PROMULGATĂ **DE ACEST PRESEDINTE ALES DEMOCRATIC**CARE A VRUT UN PATID*-*AL MEU** SI ÎL ARE, CARE VREA ACUM **UN PARLAMENT AL MEU**SI-L VA AVEA. !!! VOM TRĂI SI VOM VEDEA. ** TRAIASCĂ CASA REGALA A ROMÂNIEI **

  3. Proiectul de lege privind institutionaliarea Casei Regale a Romaniei este o forma perfida de subordonare a FAMILIEI REGALE A ROMANIEI institutiilor statului postcomunist numit Republica. Daca guvernantii acesei Republici vor sa ajute „institutional” FAMILIA REGALA A ROMANIEI pot sa o faca prin instalarea pe TRONUL TARII A REGELUI MIHAI al ROMANIEI si recunoasterea de drept a constitutiei monarhice. Insasi presedintele in exercitiu dl Klaus Iohanis ar trebui sa actioneze rapid. Traiasca REGELE MIHAI si Bunul Dumnezeu sa ocruteasca COROANA ROMANA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s