Semnal: De ce nu repunem integral stema Regatului României Mari?

Un grup de senatori ne propune, astăzi, un proiect de lege care recunoaşte, practic, că stema din 1921 nu este cu nimic depăşită:
– Coroana de Oţel a României, care timbrează scutul, este un simbol al suveranităţii.
– Coroana regală de aur, care încoronează acvila, este o reprezentare simbolică a celor 700 de ani de istorie monarhică a ţărilor române.
– Leii de aur sunt simbolul Daciei.
– Colanul Ordinului Carol I, cea mai înaltă distincţie de stat a României în perioada 1906-1947, nu este un ordin pur regal, ci cel care în această perioadă a reunit drept Cavaleri pe cei care au clădit, alături de Coroană, România modernă.
– Deviza „Nihil Sine Deo” şi scutul mic al Casei de Hohenzollern-Sigmaringen au devenit simboluri naţionale, fiind păstrate şi după războiul pentru întregire al României din 1916-1919, când Regele Ferdinand I Întregitorul a fost exclus din această casă.

Iniţiatorii anunţă:
„Reîntoarcerea la stema istorică ar pune România în rând cu alte state europene, în condiţiile în care ţările vecine au revenit la simbolurile heraldice anterioare regimului comunist. Pentru ca următoarele generaţii să aibă conştiinţa istorică a evoluţiei statului român, este necesar ca simbolul statului român naţional, suveran şi independent, să conţină semnele tradiţiei şi istoriei sale.”

Organizaţia de tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

Text de Tudor Vişan-Miu

Miercuri, 8 iunie 2016, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care stema ţării se modifică prin încoronarea acvilei. Anexa grafică a noii steme, a cărei descriere s-a modificat prin adăugarea unui adjectiv („încoronată”) atribuit prezentării acvilei, este:

Vezi articol original 1.124 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Semnal: De ce nu repunem integral stema Regatului României Mari?&8221;

  1. Numai Monarhia mai poate salva crizele din partidele politice existente astazi in administrarea Romaniei., Romania este astzi, practic o colonie a unor interese personale si a unor interese straine si o continuare a serviciilor secrete din perioada comunista. Iliescu este cel mai mare criminal care a impiedicat restaurarea Monarhiei imediat dupa evenimentele din Dec.1989 si a patronat distrugerea economiei romanesti. Unde era Romania astazi, daca in locul Minariadei din 1990, reinstauram Monarhia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s