Ioan-Luca Vlad: „Unirea mişcării monarhiste se poate realiza în jurul idealurilor Coroanei.”

13179468_595411737283413_9216549265350246294_n
Congresul ANRM din 10 mai 2016 de la Sinaia: Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) şi Asociaţia pentru Regatul Serbiei.

Domnul Ioan-Luca Vlad, consilier juridic onorific al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai I, a acordat un amplu interviu domnului Bogdan Şerban Iancu pentru „Ora Regelui” din 28 mai 2016:

„Bogdan Şerban Iancu: Se va implica Familia Regală în reunificarea mişcării monarhiste din România, acum dezbinată?

Ioan-Luca Vlad: Am observat în Casa Majestăţii Sale Regelui evenimentul care a avut loc pe 10 mai dimineaţa, la Sinaia, congresul Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei. Cred că este un pas foarte bun care a fost făcut, prin apelul către unire pe care l-au adresat după congres. Eu cred că va exista un răspuns din partea Familiei Regale la acest apel. Cred că de esenţa tuturor mişcării monarhiste din ţară se ţine dragostea faţă de Familia Regală şi faţă de idealul şi ceea ce reprezintă Coroana astăzi. Eu cred că, pornind de la această bază comună, unirea se poate realiza, mai ales dacă trecem peste anumite orgolii personale, care nici nu sunt atât de mari, pentru că nu este o luptă pe viaţă şi pe moarte aici, ci este o luptă pentru un principiu, care va fi transformată în acţiune când va veni momentul să fie un referendum sau să votăm pentru ceva sau să susţinem public o iniţiativă a Familiei Regale. În jurul acestor lucruri cred că toate organizaţiile monarhiste se pot reuni.(…)”

Ora Regelui, 28.05.2016, min. 36:42-38:13

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Ioan-Luca Vlad: „Unirea mişcării monarhiste se poate realiza în jurul idealurilor Coroanei.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s