Ioan-Luca Vlad: „Unirea este un ideal al românilor. Familia Regală are un plan pentru Basarabia.”

Luca Vlad

Domnul Ioan-Luca Vlad, consilier juridic onorific al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai I, a acordat un amplu interviu domnului Bogdan Şerban Iancu pentru „Ora Regelui” din 28 mai 2016:

„Bogdan Şerban Iancu: Care sunt planurile Familiei Regale pentru Basarabia? (…) Este unirea un proiect avut în vedere măcar pentru un viitor îndepărtat?

Ioan-Luca Vlad: Unirea este un ideal al românilor şi a celor de peste Prut. Până la unire, Familia Regală este foarte pragmatică. Un pas foarte important este integrarea europeană a statului actualmente Republica Moldova. Familia Regală are un plan în care contribuie aşa cum a făcut-o pentru România: deschiderea uşilor Europei pentru românii şi autorităţile de peste Prut. Are know how-ul şi respectul Europei, pentru a arăta că şi de cealaltă parte a Prutului sunt fraţi care doresc să se apropie de Europa, să trăiască într-o democraţie, să trăiască la aceleaşi standarde ca de partea cealaltă şi care merită să fie ajutaţi. Cred că, în contextul geopolitic actual, susţinerea integrării europene este cea mai importantă şi prezintă mai puţine riscuri decât susţinerea cu capul înainte a Unirii.”

Ora Regelui, 28.05.2016, min. 38:15-40:12

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s