Ioan-Luca Vlad lămureşte subiectul „impozitele Regelui”

Domnul Ioan-Luca Vlad, consilier juridic onorific al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai I, a acordat un amplu interviu domnului Bogdan Şerban Iancu pentru „Ora Regelui” din 28 mai 2016:

Luca Vlad

„Bogdan Şerban Iancu: Este Regele Mihai dator statului român?

Ioan-Luca Vlad: Într-adevăr, ANAF a emis documente privind această presupusă datorie. Datoria este contestată de administratorul bunurilor regale, directorul Casei Majestăţii Sale Regelui, împreună cu o casă specializată de avocatură. (…) Nu putem vorbi de impozite pe venit. Majestatea Sa Regele nici nu prea are venituri care să fie impozite pe persoană, majoritatea sunt impozitate la sursă: indemnizaţie de fost şef de stat, pensie, chirii venind de la persoane juridice. La capitolul păduri, ele sunt administrate prin societăţi cum ar fi ocoale silvice. Nu-mi dau seama de unde a dedus ANAF această datorie.”

Ora Regelui, 28.05.2016, de la min. 17:24

„Bogdan Şerban Iancu: O altă problemă cu care se confruntă Casa Regală zilele acestea este cererea adresată Primăriei Săvârşin pentru scutirea plăţii impozitului pe Domeniul Regal de la Săvârşin. Ne puteţi lămuri? (…) 

Ioan-Luca Vlad: Până acum, Majestatea Sa a plătit în fiecare an la timp impozitul pe teren şi clădire la Săvârşin. Pur şi simplu s-a schimbat formularul, iar, prin mandatar (directorul Casei Majestăţii Sale Regelui) trebuie să declari pe proprie răspundere dacă există un motiv de scutire. Motivul exista şi anterior, dar nu era în formular. Acum, directorul nu putea să mintă: da, este beneficiarul legii veteranilor de război, care spune că aceştia sunt scutiţi de taxe şi impozite locale. Da, Regele este veteran de război, pentru că este Mareşalul României şi a fost comandantul armatei române în cel de al doilea război mondial. (…) Ca atare, formularul a trebuie completat corect şi se aplică din oficiu şi scutirea. (…)”

Ora Regelui, 28.05.2016, min. 13:55-15:37

Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război

Text publicat în M.Of. al României. În vigoare de la 07.07.1994

Art. 1.

Au calitatea de veteran de război persoanele care au participat la primul sau al doilea război mondial în armata română şi s-au aflat într-una din următoarele situaţii:

(…)

c) au fost comandanţi militari sau comandanţi ai gărzilor militare ori membri în comisiile militare de control şi recepţie în întreprinderi furnizoare de material de război, prevăzute în Nomenclatorul Marelui Stat Major;

(….)

Art. 16.

Veteranii de război şi văduvele de război beneficiază şi de următoarele drepturi:

(…)

e) scutirea de plata impozitelor şi taxelor locale. Aceste scutiri se aplică şi văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război;

 

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Ioan-Luca Vlad lămureşte subiectul „impozitele Regelui”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s