„Ziua aromânilor din Balcani: Aromânii şi meglenoromânii. 111 ani de la recunoaşterea drepturilor internaţionale.”

Carol I pe tron

„Ziua aromânilor din Balcani: Aromânii şi meglenoromânii. 111 ani de la recunoaşterea drepturilor internaţionale.”

Organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Societatea de Cultură Macedo-Română şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Ora 11:00. Aula Bibliotecii Academiei Române. Conferinţa „111 de la Iradeaua Imperială de recunoaştere a drepturilor internaţionale ale românilor balcanici din Imperiul Otoman. Realităţi şi perspective.”

Ora 18:00. Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) – Sala Pictură. Spectacol de muzică şi dans aromân şi meglenoromân.

Cele două evenimente vor fi transmise live pe www.privesc.eu, pe site-ul www.ieh.ro.

Despre iradeaua din 10 mai 1905.

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s