Familia Regală a României

emiliandranca

Trecut. Prezent. Relevanță

Vineri, 13 noiembrie la Facultatea de Drept a Universității București  la inițiativa ELSA București a avut loc un eveniment distinct de restul activităților desfășurate în facultate. Avocatul Ioan Luca Vlad, a susținut o scurtă dar sintetică și relevantă conferință despre trecutul, prezentul și relevanța Familiei Regale a României. Avocatul a amintit de două documente importante pentru oricine dorește să cunoască istoria acestei familii. Primul este Statutul Familie Regale, iar cel de al doilea este cartea lui Eleodor Focșăneanu, Două săptămâni dramatice din istoria României, unde cititorul poate găsi detalii interesante despre ultimele zile ale anului 1947, implicit abdicarea și plecarea în exil a Majestății Sale Regele Mihai I.

Prelegerea a fost interesantă iar o redactare pe larg a celor expuse necesită destul de mult timp, deși s-a insistat mai mult pe perioada 1947-2015 nu pe toată istoria Familiei Regale a României. Însă, trebuie să reținem…

Vezi articol original 585 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s