„The Golden Wedding of Her Majesty The Queen and His Royal Highness The Duke of Edinburgh. Windsor Castle, 20 November 1997” (by Andrew Festing)

 Nunta de Aur (50 de ani) a Majestăţii Sale Regina Elizabeth a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi a Commonwealth-ului cu Ducele de Edinburgh, Prinţul Consort Philip:

Nunta de aur Casa Britanica

«Am în fața mea o reproducere, a unui tablou foarte frumos, în ulei, care se găsește la Palatul Sandringham(Sandringham House), reședința de vară a familiei britanice, pe care l-am vizitat în două rânduri. Ghida ne-a și arătat de altfel, într-un hol, până și priza unde își conectează Regina laptop-ul…
Tabloul are drept personaj central, cum e și firesc, pe Regina Elisabeta a doua(Prințul Charles este în picioare, în prim-plan), și invitații săi la…, și acum vău dau titlul complet:
„The Golden Wedding of Her Majesty The Queen and His Royal Highness The Duke of Edinburgh, Windsor Castle, 20 November 1997…”
Tabloul, care ocupă un loc central în acea parte a palatului deschisă publicului – evident în perioada în care acolo nu se află familia regală – este însoțit de o mare fotocopie, fiecare invitat având alături un număr, precum și explicații, scrise cu litere cât mai vizibile.

Nunta de aur Casa Britanica descriere

Toți invitații, cu acel prilej, apar deci listați…vă citesc doar ce ne interesează, și anume ultimele patru poziții(după cum se vede, invitații au fost într-un număr foarte limitat):
32 King Simeon of Bulgaria
33 Queen Margarita of Bulgaria
34 King Michael of Romania
35 Queen Anne of Romania
De altfel cei patru apar în extremitatea dreaptă a tabloului…
Deci, King Michael, tot așa precum King Simeon…într-un tablou OFICIAL, la o aniversare OFICIALĂ…într-un palat REGAL…al unei familii care ȘTIE ce înseamnă apartenența la regalitate… (…)
Nu sunt monarhist. Dar, din motive care sunt prea multe și prea personale ca să le aștern pe hârtie, am simțit și simt o mare mândrie la vederea acestui tablou…țin reproducerea în fața mea, pe perete, lângă laptop…»

Sorin Nicolae Ştefan

Reclame

Un gând despre &8222;„The Golden Wedding of Her Majesty The Queen and His Royal Highness The Duke of Edinburgh. Windsor Castle, 20 November 1997” (by Andrew Festing)&8221;

  1. Felicitari pentru postarea acestui articol atat de elocvent pentru ceea ce ar putea insemna pentru noi ca Romania sa redevina Monarhie Constitutionala, Monarhiecare ne-a fost furata de comunisti in 1947, asa cum se cunosc conditiile in care M.S.Regele Mihai I a fost obligat sa abdice. in fata Partidului comunist Dr.Petru Groza. Niciodata Majestatea Sa Regele Mihai I nu si-a uitat tara si poporul pe care le iubeste cu adevarat si dupa 1990 a fost trup si suflet pentru tara si a venit in tara cu dorinta de a o repune in drepturile si valorile pierdute.

    Trebui sa constientizam ca numai Monarhia va salva Romania si acest lucru nu este numai un slogan din 1990 cand Corneliu Coposu l-a lansat dar este purul adevar.
    M.S.Regele nu lupta pentru putere PENTRU ca O ARE aceasta putere prin definitie va reda Romaniei demnitatea, mORALITATEA SI VALORILE PIERDUTE.
    TRAIASCA M.S.REGELE MIHAI I CU INTREAGA FAMILIE REGALA, TRAIASCA MONARHIA, TRAIASCA ROMANIA.

    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU. AMIN!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s