Dezbatere despre monarhiile actuale europene în ziua naşterii Regelui Carol I

1.JPG

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei a dat publicităţii următorul comunicat:

Nimic fără Dumnezeu!

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) amintește tuturor simpatizanților și susținătorilor Casei Regale a României, precum și celor care susțin și cred cu tărie în monarhia constituțională, ca fiind cea mai evoluată formă de guvernământ, că data de 20 aprilie este ziua de naștere a marelui Rege Carol I al României, cel care a contribuit decisiv la câștigarea independenței de stat a României și la modernizarea statului român.

Totodată, în 20 aprilie, se sărbătorește în fiecare an ziua decorației regale ”Nihil Sine Deo”(Nimic fără Dumnezeu), distincție pe care au primit-o numeroase personalități marcante din domeniul social, științific, educațional, cultural, spiritual, economic, politic și militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanță de înalt nivel, au avut o inițiativă ieșită din comun, au dat dovadă de generozitate și spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a imbogăți prezentul românesc.

Membrii și simpatizanții A.N.R.M., fideli devizei Casei Regale a României, ”Nimic fără Dumnezeu”, își exprimă speranța că postul Sfintelor Sărbători de Paști va aduce multă liniște în sufletul celor care susțin Coroana Română și va fi o perioadă bună de reflexie asupra consecințelor acțiunilor întreprinse de toți monarhiștii și regaliștii români!

În continuarea seriei de conferințe ”România în timpul monarhiei”, desfășurată din toamna anului 2014 până în luna decembrie 2015, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei a organizat în această zi încărcată de semnificații, 20 aprilie 2016, primul episod din seria ”Monarhii actuale europene”, ”Istoria Familiilor Domnitoare Regale din Europa”, menită să evidențieze performanța unui sistem monarhic.

Conferința, urmată la final și de o dezbatere cu cei care au asistat, a fost moderată de domnul copreședinte al A.N.R.M., Cătălin Șerban, iar primul cuvânt l-a avut domnul prim-ministru, Victor Ciorbea, decorat în octombrie 2011 cu ”Nihil Sine Deo”, care a evocat momentul redării cetățeniei Regelui Mihai I al României, precum și alte momente cu Majestatea Sa.

Conferința a continuat cu prelegerea susținută de domnul deputat PNL, istoric, Daniel Gheorghe, care a avut tema ” Progres și conservarea identității naționale sub dinastiile europene. Rolul unei dinastii străine.”

A venit rândul doamnei lector doctor Marina Cristiana Rotaru să vorbească despre ”Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Regele Mihai I al României sau constituţionalismul monarhic în serviciul naţiunii”, urmat de momentul intonării imnului regal britanic, ”God save the Queen”, în cinstea Reginei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord care astăzi, 21.04.2016, împlinește venerabila vârstă de 90 ani.

La final, cei care au asistat la dezbatere au reiterat ideea că sistemul monarhic, în eventualitatea revenirii la forma de guvernământ de dinainte de 1947, va ajuta și la reunificarea României cu Basarabia așa cum s-a întâmplat în 1918.

De asemenea, credem neîncetat că ”Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa”, așa cum ne-a transmis Majestatea Sa Regele Mihai I al României în nenumărate rânduri, pentru a cărui sănătate și liniște sufletească ne rugăm mereu.

Îndrumăm toți membrii și simpatizanții A.N.R.M. să susțină toate activitățile anunțate ale asociației noastre, precum și cele ale Casei Regale a României, acum în preajma binecuvântatei aniversări de 150 ani a Dinastiei Române!

Trăiască Regele!
Copreședinți A.N.R.M.

Cătălin Șerban

Valentin Lungu

5 comentarii la &8222;Dezbatere despre monarhiile actuale europene în ziua naşterii Regelui Carol I&8221;

  1. MA BUCUR DIN SUFLET CA ALIANTA NATIONALA PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI IN TARA FUNCTIONEAZA ATA DE BINE SI TRAIESC CU SPERANTA CA TOTI OAMENII DE BUN SIMT VOR ADERA LA ACEST MARE DEZIDERAT SPRE A SE PUTEA REALIZA. CU OCAZIA BINEICUVANTATE ANIVERSARI DE 150 DE ANI A DINASTIEI ROMANE.

    TRAIASCA REGELE MIHAI I SI INTREAGA FAMILIE REGALA ! TRAIASCA MONARHIA,
    TRAIASCA ROMANIA !
    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU. AMIN!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s