Monarhiştii români: „România lucrului bine făcut înseamnă clarificarea formei de stat.”

Iohannis Regele

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei a dat publicităţii următorul apel:

2016 – 150 de ani de la fondarea Dinastiei Române
Schimbările politice din toamna anului 2014 au stat sub semnul sloganului „România lucrului bine făcut”. Pentru a deveni o deviză, ambiguitatea formei de stat trebuie clarificată. Într-un raport al Comisiei de la Veneţia (Opinia nr. 731/2013, adoptată la a 98-a şedinţă plenară din 21-22 martie 2014), României i se recomandă să aleagă între republica prezidenţială şi republica parlamentară. Dată fiind lipsa de încredere generală în ambele instituţii, monarhia parlamentară este nu doar o opţiune legitimă, dar este, într-adevăr, soluţia.


Casa Regală a României, a cărei fondare la 10 mai 1866 o celebrăm la 10 mai anul acesta, serveşte, de 150 de ani, România. Înalta reprezentare externă, echilibrul politic, profesionalismul instituţional, tradiţia şi continuitatea, preocuparea pentru economisire şi patriotismul profund al unui Monarh sunt printre argumentele pentru ca, valorificând moştenirea Regelui Mihai I al României, să reîntemeiem Noul Regat al României Mari, restabilind monarhia şi unindu-ne cu fraţii de peste Prut.

Lansăm acest apel parlamentarilor români pentru ca, în anul 2016, să nu speculeze electoral tema monarhiei doar pentru a reveni asupra ei peste încă patru ani. Este timpul ca, revenind la normalitate, românii să poată alege forma statului în care doresc să trăiască. Pentru a corecta nedreptatea flagrantă a loviturii de stat din 30 decembrie 1947 şi a „adunăturii parlamentare” care – fără cvorum şi cu un total dispreţ pentru Constituţie, legi şi realitate – a proclamat Republica Populară Română, cerem parlamentarilor români să proclame Adunarea Naţională Constituantă care să propună românilor o Constituţie monarhică. O astfel de constituţie este, prin principiile sale, cel mai bun punct de plecare pentru o adevărată reformă a statului român, iar numai validarea ei de către cetăţenii români va duce la restabilirea monarhiei constituţionale. Este dreptul tuturor românilor de a alege dacă doresc monarhie sau republică. Românii au fost privaţi de acest drept de 7 decenii.

Amintim parlamentarilor români că au datoria morală ca, asumându-şi gloriosul trecut monarhic şi şovăielnicul prezent republican, să preia învăţămintele trecutului şi să valorifice înţelepciunea pe care Regele Mihai I a împărtăşit-o în faţa Parlamentului României la 25 octombrie 2011: „Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.” Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Monarhiştii români: „România lucrului bine făcut înseamnă clarificarea formei de stat.”&8221;

  1. AM CITIT CU MARE PLACERE ACEST ARTICOLE SI NUMAI DUMNEZEU CARE ESTE ATOTPUTERNIC A FACUT CA SA POT CITI ACEST ARTICOL IN CARE SE CERE CU TARIE in care se cere cu tarie respectarea traditiilor din aceasta tara Romania care in curand la 10 Mai vom sarbatori 150 de ani de cand Casa Regala a Romaniei fondata in 1866 la 10 mai , serveste tara noastra cu credinta. Acum este momentul sa facem ca tara noastra sa revina la Monarhie Constitutionala avandu-l in viata pe ultimul rege Mihai I al Romaniei in varsta de 94 de ani si care a dovedit cu prisosinta iubirea Majestatii Sala pentru aceasta tara entru porul ei si valorile ei si in exil aproape 50 de ani.Este momentul sa sarbatorim acest mare eveniment acum cat este in viata si numai bunul Dumnezeu l-a vindecat dupa graua operatie suferita pentruca insasi Majestatea Sa Regele Mihai I este un sfant prin educatia aleasa primita in intraga Casa Regala cu credinta in Dumnezeu.

    Sloganul „Romania lucrului bine fqacut” lansat in canpania electorala din 2014 de catre actualul Presedinde Klaus Iohannis va deveni UN UN ADEVAR numai prin schimbarea acestei ambiguitati in care suntem.
    .Deci sa cerem parlamentarilor români să proclame Adunarea Naţională Constituantă care să propună românilor O CONSTITUTIE MONARHICA. O astfel de constituţie este, prin principiile sale, cel mai bun punct de plecare pentru o adevărată reformă a statului român.
    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU ! AMIN ! NE VOM RUGA ZI SI NOAPTE PENTRU INFAPTUIREA ACESTUI MARE DEZITARAT A MULTOR ROMANI DIN TARA SI DIN TOATA LUMEA CARE CUNOSC CU ADEVARAT CA AM PIERDUT VALORILOR NOASTRE IN TOTI ANII COMUNISMULUI IAR TINERETUL TREBUIE SA CUNOASCA CU ADEVARATGLORIOSUL TRECUT AL MONARHIEI SI ISTORIA A CEA CE INSEAMNA MONARHIA SI VOR FI FERICITI SA TRAIASCA INTR-O NOUA TARA CARE ISI VA RECAPATA TOATE DREPTURILE SI VALORILE.PIERDUTE.

    DOAMNE AJUTA.AMIN!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s