Ioan-Luca Vlad: „Succesorul Custodelui Coroanei, Principesa Elena, are experienţă şi legitimitate.”

principesa elena

Asa cum am aratat in articol, in 2007, cand Majestatea Sa Regele a edictat Normele Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, a stabilit si linia de succesiune la calitatea de Sef al Casei Regale a Romaniei, solicitand Parlamentului ca, in momentul revenirii la forma monarhica de guvernare, sa preia modificarile pe care le-a facut fata de Constitutia din 1923, constand in eliminarea excluderii femeilor din linia de succesiune.

Potrivit Normelor Fundamentale, succesoarea Custodelui Coroanei este Alteta Sa Regala Principesa Elena a Romaniei. Aceasta, desi nu locuieste in tara, este cu numai un an mai mica decat Principesa Margareta, si a trait si lucrat alaturi de Majestatile Lor, beneficiind in anii tineretii si de influenta pozitiva a Reginei Mame Elena. In primii ani de dupa 1989, ea a insotit pe Principesa Margareta in actiunile caritabile din tara, si continua sa participe la actiuni in folosul Romaniei in Marea Britanie.

Ca atare, si ea se bucura de experienta si legitimitatea necesare pentru a prelua conducerea Casei Regale atunci cand destinul o va dori.”

Ioan-Luca Vlad

27 martie 2016

Reclame

Un gând despre &8222;Ioan-Luca Vlad: „Succesorul Custodelui Coroanei, Principesa Elena, are experienţă şi legitimitate.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s