„Il est urgent d’attendre”. Despre răbdarea Majestăţii Sale Regelui în a reinstaura legitimitatea

rege palatul elisabeta fain

„Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare. Aşteptare ca Europa să-şi vină în fire, aşteptare ca România să se reîntoarcă la ea însăşi. Răbdarea poate fi, uneori, o armă împotriva destinului istoric. Aşteptarea şi credinţa. Iubirea şi simţul datoriei.”

– Majestatea Sa Regele Mihai I al României, Bucureşti, 8 noiembrie 2014

„Nu sunt eu cel care ar trebui să spună dacă să fie sau nu monarhie. Numai că, dacă este vorba să-ntrebi oamenii dacă vor monarhie sau republică, în concepţia mea, într-un sistem democratic, nu se poate cere oamenilor să reflecteze asupra anumitor chestiuni dacă nu sunt complet informaţi. Or, dacă-i întrebi… Oare ştiu? […] toate acestea cer un anumit timp. Absenţa informaţiei nu se rezolvă uşor.”

– Majestatea Sa Regele Mihai I al României, în dialog cu Doina Uricariu („Scara leilor”, vol.1, Polirom, 2011, pp.68-69)

regina ana © sorin radu

„În orice caz, poporul trebuie să aleagă.”

– Majestatea Sa Regina Ana a României, în dialog cu Doina Uricariu („Scara leilor”, vol.1, Polirom, 2011, p.104)

„Majestatea Sa Regele Mihai a adoptat strategia «Il est urgent d’attendre», cum remarcă Stéphane Bern, în cartea sa, Les couronnes de l’exil. […] Orice act precipitat, violent, nechibzuit, ar putea să se soldeze cu un eşec. Poporul român trebuie să decidă singur care-i va fi destinul. Regele Mihai I nu înţelege şi nici nu vrea să se impună, câtă vreme poporul său nu s-a eliberat de prejudecăţile antimonarhice.”

– Doina Uricariu („Scara leilor”, vol.1, Polirom, 2011, p.104)

Astfel, acţiunea de restaurare a monarhiei este şi una de informare, poate în primul rând.

 

 

 

2 gânduri despre &8222;„Il est urgent d’attendre”. Despre răbdarea Majestăţii Sale Regelui în a reinstaura legitimitatea&8221;

  1. Eu cred ca mijlocul de informare pentru o Monarhie Constitutionala trebuie sa fie permanent dar mai ales in Scoli sa fie predata Itoria corecta a tarii noastre in timpul Monarhiei si dece acum trebuie Instaurata acum.Este necesara ca sa putem redeveni tara care am fost in acea perioada si sa recapatam valorile traditionale ale romanilor
    Acum au distrus-o comunistii si care inca sunt in posturile de conducere. Trebui sa conscientizam cu totii ca Monarhia inseamna stabilitate politica interna, investitii mult mai multe, stabilitate si dezvoltare economica, recunoastere si respect politic extern mai mare.
    Traiasca Majestatea Sa Regele Mihai al Romaniei impreuna cu toata familia regala !
    Traiasca Monarhia traiasca Romania ! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu Amin !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s