Secretariatul Regal explică folosirea titulaturii de „Custode al Coroanei”

titlul complet este Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române. În urma semnării de către Majestatea Sa Regele a documentului din 1 martie 2016, titlul de Custode al Coroanei ia precedență față de cel de Principesă Moștenitoare, care rămâne în continuare valabil.

Așadar, Alteța Sa Regală poate fi numită “ASR Margareta, Custodele Coroanei” sau, în cazul în care numele apare de mai multe ori în text, se poate renunța la “Alteța Sa Regală” și numi doar “Margareta Custodele Coroanei”.

De obicei, într-un comunicat al Casei Majestății Sale, se folosesc doar în primul paragraf apelativele “Majestatea Sa” și “Alteța Sa Regală”, în restul textului fiind folosite doar numele “Regele Mihai I”, “Regina Ana”, “Margareta Custodele Coroanei” sau “Principele Radu”.

Sperăm că v-am fost de folos.

Secretariatul Regal

Comentariu din 14.03.2016 la 06:39

Margareta cea mai buna poza

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Secretariatul Regal explică folosirea titulaturii de „Custode al Coroanei”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s