Manifest: Mișcarea pentru Regat și Coroană

miscare regat si coroana

Mișcarea pentru Regat și Coroană susține restaurarea monarhiei constituționale ca unic și decisiv act al finalizării procesului comunismului în România. Asociația se adresează tuturor instituțiilor statului și întregii societăți românești pentru a condamna și a șterge definitiv ororile comunismului instalat la 6 martie 1945 și ale republicii, impuse ilegal și ilegitim, de aceleași forțe staliniste, la 30 decembrie 1947.

Asociația militează pentru Coroana Română și constituționalismul românesc, ca patrimoniu istoric național, eliberat de degradările comuniste, având drept busolă morală pe Majestatea Sa Regele Mihai care, întors din exil, în loc să pretindă repunerea Sa pe Tronul Regatului Român, a participat la reclădirea statului al cărui cetăţean este, demonstrând din nou că, a fi suveranul unui popor, înseamnă a fi în slujba acelui popor. Dimensiunea morală a Regelui Mihai, simbol național al rezistenței, om de stat prin excelență, exemplu absolut de suveran, recunoscut de toate marile cancelarii ale lumii, ca personalitate de talie internaţională, ca ”un mare Rege”, îndeamnă și obligă întreaga noastră națiune să-și recapete identitatea, valorile și simbolurile statale.

Mișcarea pentru Regat și Coroană cere de urgență Parlamentului să afirme suveranitatea națională prin repunerea Coroanei în stema României. Asociația nu susține nici un candidat la funcția de președinte al țării.

Argument pentru prezent și, mai ales, pentru viitor, Mișcarea pentru Regat și Coroană pledează pentru statul român modern, cu puternice rădăcini europene, ilustrat și exprimat de monarhia constituțională, forma de guvernământ care a plasat România între cele mai prospere și civilizate țări ale lumii. Militând pentru restabilirea adevărului istoric şi moral, ne asumăm, prin cunoaștere și respect, afirmarea valorilor proprii națiunii noastre, pe care Coroana Regală Română le-a slujit cu profund și continuu devotament vreme de 150 de ani. Recursul permanent la morala creștină și la adevăr, veritabil instinct al binelui național, va putea constitui remediul vindecării, al ștergerii consecințelor morale și instituționale ale înstrăinării de sine provocate de deceniile de dictatură comunistă.

Membri fondatori:

București: Marilena Rotaru, jurnalist TV, autoarea a 52 de interviuri, documentare și emisiuni consacrate M.S.Regelui Mihai și Familiei Regale a României și a serialului ”Memoria exilului românesc”.
Marius Oprea, istoric și scriitor, șeful Biroului de investigații speciale al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoriei exilului românesc.
Antonie Popescu, avocat.
Alba : Radu Urcan, inginer,
Cristian Gruița, medic
Brașov : Petre Mitrea, medic
Horia Țigănuș, artist plastic
Bacău : Christian Em. de Hillerin, inginer
Dâmbovița : Larisa Alexandrescu, profesoară
Ciprian Preduț, analist programator,
Gabriel Păun, jurist,
Dolj : Ovidiu Bunea, economist,
Galați : Ioan Furtună, manager firmă
Mehedinți : Emil Raevschi, economist
Olt : Ioan Paul Popescu, sociolog, fost deținut politic, senator al
PNȚCD condus de Corneliu Coposu
Vâlcea : Mihai Moldoveanu, profesor,
Alin Pavelescu, medic

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Reclame

6 gânduri despre &8222;Manifest: Mișcarea pentru Regat și Coroană&8221;

 1. Sunt intru-totul de acord cu Restaurarea Monarhiei Constitutionale in Romania pentr a eradica complet ororile comunismului instalat in Romania din 6 Februarie 1945 in mod abuziv si ilegal impus de aceleasi forte staliniste din 30 Decembrie 1947.

  Trebui sa ne trezim si sa ne unim fortele cu mic cu mare pentru o Romanie libera, cu stabilitate morala si sa-si recapete identitatea ,valorile si simbolurile statale.
  Sa fie adaugata pe tricolorul romanesc Stema cu Croana Regala..
  Traiasca Rehele Mihai I al Romaniei ! si intreaga familie Regala.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu. Amin!

 2. ceea ce ati scris este foarte adevarat,reintoarcerea monarhiei constitutionale ar fi redresarea economico-sociala a populatiei tarii ,precum si recuperarea economiei prin reconstruirea fabricilor si uzinelor care aduceau un venit mare tarii iar populatia avea locuri de munca .Eu am lucrat la uzinele 23 august pina in 1988 ,de ce nu ar fi normal ca uzinele malaxa sa produca motoare, locomotive,etc,Daca ar fi monarhia constitutional in tara noastra eu sunt convins ca toti cei plecati se vor intoarce ,pentru ca nu este mai bine afara ca in tara ta ,DACA AR FI READUSA TARA CA INAINTE DE 1944,CIND TOTI OAMENII ERAU FERICITI,DESII SI ATUNCI EXISTAU DIFERENTE SOCIALE.,dar prezenta UNUI REGE ITI DA MAI MULTA CONSTIINTA (CELOR CE NU AU),SI LOCURI DE MUNCA DE CARE TOT VORBESC DIN 1990 TOTI PARLAMENTARII,DAR NU SE VEDE NIMIC -DORESC DIN TOT SUFLETUL CA MAJESTATEA SA REGELE MIHAI,SI REGINA ANA SA SE INSANATOSEASCA ,IAR FAMILIEI REGALE CELE MAI BUNE GINDURI IN ACESTE MOMENTE DELICATE SI NU NUMAI -TRAIASCA REGELE-

 3. Ma bucur tare mult pentru initiativa dvs.
  Imi doresc sa devin membru activ al acestei miscari.
  Daniel Cristian Florea-Presedintele Asociatiei Internationale a Preotilor Convertiti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s