Lascăr Zamfirescu: „Aş sări de bucurie până-n tavan dacă Regele s-ar întoarce.”

Palatul Elisabeta 19 noiembrie 2014 Lascăr Zamfirescu, Regele Mihai şi Marilena Rotaru.jpg
M. S. Regele Mihai I al României alături de Dl. Lascăr Zamfirescu şi Dna. Marilena Rotaru la 19 noiembrie 2014, la Palatul Elisabeta, înaintea vizitei Preşedintelui ales Klaus Iohannis.

Joi, 4 martie 2016, Lascăr Zamfirescu, legat de Regele Mihai printr-o prietenie de 80 de ani, a acordat un interviu pentru Antena 1, difuzat în emisiunea „Observator” de la ora 19:00.

Sabrina Preda: V-aţi dori să se întoarcă acasă să aveţi încă o întrevedere?

Lascăr Zamfirescu: Da, sigur că da. Aş sări până-n tavan, doamnă.

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica liberala "de dreapta", amestecată cu sentimentalismul stangii umaniste. Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 comentarii la &8222;Lascăr Zamfirescu: „Aş sări de bucurie până-n tavan dacă Regele s-ar întoarce.”&8221;

  1. Cat de caraghiosi sunteti, majestatea sa a revenit acasa din anul 1990! nu a-ti stiut? Acum v-ati trezit si explodati de bucurie? Pacat!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s