Dorin Chirtoacă: „Măcar în ceasul al 12-lea, Regele Mihai ar trebui să reprimească şefia Statului Român.”

regele mihai si margareta

Dorin Chirtoacă, Primarul Municipiului Chişinău, scrie:

„Regele Mihai-Șef al Statului Român!

 

Am mai spus-o și o repet, dacă nu vrem să fim un popor lipsit de demnitate și cu mintea cea de pe urmă, dacă nu vrem să ne lamentăm mai târziu despre ce am fi putut face și ce ar fi trebuit să facem, fiind de fapt ipocriți, ar trebui să înțelegem măcar în ceasul al doisprezecelea că Regelui Mihai ar trebui să-i fie întoarsă poziția de șef al statulu român!

Să-i fie întoarsă nu doar pentru că abdicarea din 1947 este lovită de nulitate (având loc sub amenințarea împușcării a 1000 de tineri de către regimul comunist și pentru că Regele a fost lăsat de Occident să-l înfrunte de unul singur pe Stalin și URSS-ul, deși inițial i s-a promis ajutor, ajutor care este adevărat, a venit, dar a venit după vreo 50 de ani etc), dar mai ales pentru că în exil fiind, nu și-a uitat țara, i-a servit continuu interesele (inclusiv cu privire la aderarea la NATO și UE), a reprezentat și reprezintă un reper de continuitate, seriozitate, corectitudine, moralitate, dar și modestie. Iar din 1989 încoace, Regele așteaptă răbdător și în tăcere, să ne vina mintea la cap…

La urmă urmei, pentru în mare parte datorită familiei regale (familie care împlinește 150 de ani anul acesta), România a fost recunoscută pe plan internațional, a devenit independența în 1877, a devenit România Mare în 1918 (mai ales datorită Reginei Măria) și are cel puțin hotarele actuale la ziua de azi, prin contribuția directă și personală, precum am spus mai sus, a Majestății Sale, Regele Mihai I al României!

Și dacă Președinți avem doi de o parte și cealaltă a Prutului, Rege avem, în mod firesc, unul singur, și nici nu putem avea doi!

Este un punct de vedere al meu, spus și anterior. Nu este un reproș adresat Președintelui Iohannis sau vreunui alt oficial, este un apel către clasă politică românească și europeană, într-un context în care miilor și milioanelor de oameni din alte țări și de pe alte continente li se găsește loc în Europa, iar unui om cu mai multe merite în față Țării și a poporului decât poate toate clasele politice luate la un loc, din cel puțin ultimii 75 de ani, nu i se găsește loc în propria Țară!

Regele Mihai a primit în 1940 o țara fărâmițata și redusă la aproape la jumătate din tertoriul sau (fără Ardeal, fără Basarabia și Bucovina, fără Cadrilater etc), iar după 7 ani, ne-a lăsat moștenire o țara aproape reintregita. Funcția de șef de stat a fost „împrumutată” cu forță de la Regele Mihai de către comuniști. Astăzi comuniștii nu mai sunt. Noi când restituim împrumutul?

De la părinți, bunici și străbunici regele a moștenit Peleșul, Savarsinul, Elisabeta etc. Apropo, Cotroceniul este construit tot de familia regală.

Dar de la noi, Regele, El ce moștenește?

P.S.: Cum se spune în imn, Deșteaptă-te române,

că după… o să fie târziu și nu o să mai aibă rost!”

Text tehnoredactat de Evenimentul Zilei.md.

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

4 gânduri despre &8222;Dorin Chirtoacă: „Măcar în ceasul al 12-lea, Regele Mihai ar trebui să reprimească şefia Statului Român.”&8221;

  1. Comunistii inca exista. Se numesc PSD si nu sunt aia din guvern ci aia din parlamentul Romaniei care dorm inca in fotoliile lor caldute inca de dinainte de 89 si mai sunt si securistii din Administratia prezidentiala care indiferent ce presedinte vine la putere tot ei sunt inca de dinainte de 89

  2. Ma alatur cu tot sufletul si invit pe toti care isi iubesc aceasta tara ROMANIA ori unde se afla in lume, sa adere la O Monarhie Constitutionala. Numai asa vom redeveni la o tara normala cu valorile sale inestimabile si distruse de comunisti.
    Subscriu la cele spuse de Dl. Dorin Chirtoaca: 3 thoughts on “Dorin Chirtoacă: „Măcar în ceasul al 12-lea, Regele Mihai ar trebui să reprimească şefia Statului Român.””
    Pana la 10 Mai ar trebui sa ne implicam cu totii pentru realizarea acestui mare deziderat.

    TRAIASCA M.S.REGELE MIHAI I TRAIASCA MONARHIA TRAIASCA ROMANIA!
    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU AMIN!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s