Vladimir Găitan: „Sufăr de aceeași boală ca Regele Mihai. Îi țin pumnii din toată dragostea mea.”

vladimir gaitan

„Regele Mihai este pentru mine un mare simbol, regret din toată inima că în 1990 nu am avut inteligența și puterea să-l alegem. Ar fi fost poate salvarea acestui început de renaștere a României. Din păcate n-am avut mintea cea de pe urmă și astăzi descoperim că Domnia Sa trece printr-un moment foarte greu. Sunt alături din toată inima împreună de Casa Regală în această imensă suferință și mă rog bunului Dumnezeu să-i dea putere să reziste.

Întâmplător, numai întâmplător, să nu mi-o luați ca lipsă de modestie, sufăr de aceeași boală, vreau să vă spun că este cumplită și imprevizibilă. Și ne așteptăm la tot ce e mai rău. Și asta vă spun cu inima pe suflet. Îmi pare tare rău și eu, mai mult ca fiecare dintre domniile voastre, înțeleg cel mai bine ce înseamnă acestă suferință și acestă boală. Și mă simt așa implicat, aș vrea să-i dau din puțina mea sănătate pe care o am pentru că Regele Mihai dacă va dispărea dintre noi, cred va fi așa ca și o bucată dintre fiecare dintre noi care se va duce. Sunt convins că vom realiza această pierdere uriașă odată cu trecerea timpului și vom regreta încă odată neșansa de a nu gândi ca lumea și a fi atunci când am avut bucuria să-l vedem în acel milion de oameni care au ieșit în București pentru el.

Și acum pentru prima oară în premieră, vă spun că pe 26 decembrie 1990, când am venit acasă, se trăgea în tot orașul, eu eram undeva la televiziune și am venit pentru câteva ore, am găsit-o pe soția mea făcînd niște concarde și nu am înțeles foarte bine, nu știam ce înseamnă concarde, ea fiind unguroaica, au acest obicei cu această concardă care se face din culorile steagului țării respective. Am gasit-o pe soția mea făcînd aceste concarde, cred că le avem și acum într-o cutie, n-am să uit cât trăiesc, sunt 100 și ceva de concarde, și am întrebat-o ce face cu ele , și mi-a spus cum ce facem „vine Regele în țară” și fiecare dintre noi va trebuie să avem câte o concardă. Ce vreți mai mult decât o asemenea anticipație făcută de soția mea, din păcate noi nu am avut mintea ei și nu l-am primit așa cum se cuvine pe acest uriaș simbol care se cheamă Regele Mihai. Dumneazeu să-i dea sănătate. Sper să prindem 10 mai cu Regele Mihai și sper că alegerea pentru sărbătoarea noastră națională să fie 10 mai. Sper, mă rog să fie alături de noi. Eu care trec printr-o suferință asemănătoare îi țin pumnii din toată dragostea mea să aibă puterea să reziste”.

Vladimir Găitan

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Vladimir Găitan: „Sufăr de aceeași boală ca Regele Mihai. Îi țin pumnii din toată dragostea mea.”&8221;

 1. Stimate domn Vladimir Gaitan v-am admiorat pe tot parcursul vietii Dvs artistice si ne-am bucurat de prezenta dvs.exemplara pe scenele teatrelor din tara. Acum va multumim pentru aceste destainuri minunate pentru aderarea la Monarhie si care nu au forst transpuse in totalitate in practica datorita unor oamnei ca Ion Iliescu un KGBist inforcat si plin de razbunare si o mizerie de suflet cu are care nu l-a acceptat pen acest unic Rege in viata care si-a iubit tot timpul poporul in exil dupa 1947 si l’a intors in 1990 din Aeroportul Otopeni.
  O rusine colosala facuta acestei mari personalitati in viata din Europa, ca sa-l citez pe A.S.Regele Juan Carlos al Spaniei care spunea:
  M.S.Regele Mihai I al Romaniei este o mare personalitate in viata pentru Europa”

  Va multumim ca sunteti alaturi de cei care doresc revenirea la Monarhie acum datorita suferintei in care se afla Altetea Sa Regala Relele Mihai I al Romaniei care si-a donat toate prerogativele Altetei Sale Regale Principesa Margareta pe care o consideram apta pentru a duce mai departe aceasta Prestigioasa Dinastie de Hohentzeolerm.
  Pentru Dvs va dorim sa va ingrijiti sanatatea pentru a puitea lupta in continuare pentrui Instaurarea Monarhiei in Tara Romaneasca.

  Asa sa ne ajute Bunul si Atotputernicul Dumnezeu. Amin!

 2. M.S. Regelui Mihai I ii dorim sa aiba puterea de a depasi aceste momente grele.
  Bunul Dumnezeu sa apere Romania si pe toti romanii !

  1. Multumesc ca ati adaugat acest mesage pios A.S. Regale Regelui Mihai I al Romaniei .
   TRAIASCA REGELE MIHAI I AL ROMANIEI ! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU AMIN!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s