Theodor Paleologu: „Proclamarea zilei de 10 mai ca ziua independenţei este o măsură de igienă identitară.”

În contextul amânării luării unei decizii privind ziua independenţei pe 9 sau 10 mai până în toamna anului 2016, deputatul Theodor Paleologu scrie:

„Mi se pare absolut consternant ca la 26 de ani de la revoluție PSD-ul să se opună în continuare proclamării zilei de 10 mai ca zi a independenței și să insiste fără rost pe data de 9 mai.

Știe toată lumea că declarația a fost citită pe 9 mai, dar tocmai parlamentul de la 1877 a votat în unanimitate pentru 10 mai ca zi națională și oamenii de la 77 știau mai bine decît Adrian Solomon și Liviu Dragnea ce era mai reprezentativ pentru propria lor faptă istorică.

Azi am asistat din nou la o penibilă și degradantă amînare a unei simple măsuri de igienă identitară.”

2 martie 2016

theodor paleologu 2

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s