Gabriel Badea-Păun: „Sper că ideea monarhică va fi dusă mai departe pentru o Românie demnă.”

badea paun

„Poate ca cel mai potrivit în aceste zile este sa ne amintim ceea ce Papa Ioan Paul al II-lea a spus când va sosi momentul în care Domnul îl va chema la El. Era un îndemn la decenta si la ratiune. Cu totii murim si sper ca printre multii Români care s-au împotrivit MS Regele vreme de 25 de ani si care acum au devenit dintrodata monarhisti sa aiba o atitudine rezonabila.

Regele este un om credincios si cred ca mai multa retinere nu ar strica nenumaratilor postaci care speculeaza, se roaga, asteapta sa îsi faca publicitate. Biserica prin comunicatul Parintelui Patriarh, Presedintele Iliescu, alte marimi ale zilei s-au exprimat cu compasiune, dar UNDE erau înainte ? Intr-o Romanie în care îsi aduce aminte de cei care au avut un adevarat rol benefic doar când nu le mai pot pune piedici cu ceea ce reprezinta ?

Traiasca Regele si sper ca ideea va fi dusa mai departe cu panas pentru o Romanie demna !”

Gabriel Badea-Păun

3 martie 2016

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Gabriel Badea-Păun: „Sper că ideea monarhică va fi dusă mai departe pentru o Românie demnă.”&8221;

  1. Cu totii cei care il iubim pe Regele nostru al tuturor romanilor de pretutindeni sa ducem mai departe acest spirit al Reinstaurarii Monarhiei pentru o Romanie DEMNA.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu Amin!

  2. Sunt doar un cetatean , nacut in anul in care Regele mihai a fost inlaturat miseleste. Sunt doar un cetatean ai caror parinti au plans atunci. Sunt doar un cetatean care a crescut cu povesti frumoase despre regalitate. Vecina din Sacrlatescu Florica, coafeza casei regale, nu mai contenea cu povestile. iar bunici si chiar un bun prieten de familie, nascut in 1912, dar din pacate plecand din lumea noastra la Armindeni 1990, arhitectul Nicolae Voiculescu, restauratorul multor edificii, a pierdul prilejul care si-l dorea nespus: sa dea mana cu regele, sa-i imaneze cheile caselor regale restaurate de el. Inclusiv, palatul Elisabeta, Pelisorul si inca altele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s