Regele Mihai I: „Am primit vestea unui serios diagnostic medical.”

rege sobru

Mesaj Regele Mihai I 1 martie 2016

MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI – 1 martie 2016

În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern.

Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice.

Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei.

Declarația citită de domnul Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, în numele Consiliului Regal, reunit în zilele de 1-2 martie 2016, la Aubonne și Morges, Elveția.

Declaratie Consiliul Regal 2martie2016 (A)CONSILIUL REGAL – 2 martie 2016

Consiliul Regal s-a întrunit în a cincea sesiune, marți 1 și miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestății Sale Regelui, la Morges, în Elveția.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale, care a fost supus recent unei operații chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: “carcinom epidermoid metastazant” și “leucemie cronică”.

Majestatea Sa urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, și va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere.

Regele Mihai I a decis să transmită următorul mesaj:

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern.

Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice.

Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei.”

Mihai R

1 martie 2016

Consiliul Regal a fost primit de Majestatea Sa Regele în dimineața de miercuri 2 martie 2016.

Conform Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Consiliul Regal rămâne la dispoziția Custodelui Coroanei.

2 martie 2016, Morges

Declaratie Consiliul Regal 2martie2016 (B)ASR Principele Lorenz al Belgiei, membru al Consiliului Regal

ES Dl Andrew Popper, membru al Consiliului Regal

Maestrul Adrian Vasiliu, membru al Consiliului Regal

Dr. Anneli Ute Gabanyi, membru al Consiliului Regal

Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal

şi

Dr. Ioan-Luca Vlad, secretar al Consiliului Regal

***

P. S.: Lista membrilor Consiliului Regal – aici.

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

5 gânduri despre &8222;Regele Mihai I: „Am primit vestea unui serios diagnostic medical.”&8221;

  1. Am primit aceasta veste cu atata durere in suflet ca M.S.Regele Mihai I a suferit aceasta interventie chirurgicala cu un diagnostic foarte grav si ma voi ruga pentru sanatatea M.S. Regele Mihai I al Romaniei ca DOMNUL sa-l aiba in paza Sa si sa-i
    dea forta de a se recupera cat mai curand posibil. Asa sa ne ajute Dumnezeu Amin !.

  2. S a retras din activitate singura persoana,Majestatea Sa Regele Mihai al României, pregătită încă de la naștere sa cunoască poporul roman căruia sa ii aline durerile,sa il conducă spre o viața mai buna si liniștita si mai ales sa ii asigure pacea .Reantors in tara sa,cu adâncă modestie si demnitate a susținut interesele noastre ,ale romanilor, acolo unde era nevoie. Sa ne rugam cu toții.” TRĂIASCĂ REGELE”!

  3. PUTEREA LUI DUMNEZEU ESTE DIVINA IAR EDUCATIA M.S.REGALE REGELE MIHAI i AL ROMANIEI ESTE O EDUCATIE CU CREDINTA IN DUMNEZEU SI A RELIGIEI ORTODOXE. DUMNEZEU NU-L VA PARASI, VA FI CU EL IN ORICE CLIPA.
    TRAIASCA REGELE MIHAI I AL ROMANIEI !
    ASA SA NE AJURTE DUMNEZEU AMIN!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s