Iulian Capsali, îndemn la rugăciune pentru Regele Mihai I

rege biserica.jpg

„Am auzit astăzi în biserică faptul că Regele Mihai suferă şi se duce.

Regele Mihai este un om delicat. Creştinii să se roage la Dumnezeu pentru ca să-l primească în loc luminat, la dreapta Sa.

Nu-l judecaţi!
Este un om care merită mai mult acum să primească decât mizeria unor suflete indecente.

A fost uns Rege de către primul Patriarh al Ţării, fie că ne place sau nu. Un gest care-l face să fie, poate, ultimul bazileu bizantin.

Este un personaj istoric în a cărui viaţă sunt, pe lângă irizări luminoase, şi accente tragice – pentru că de multe ori istoria calcă oamenii în picioare, indiferent cine sunt aceștia.
Majestatea Sa și-a purtat crucea cu demnitate și discreție.

Observ mult mai multă decenţă în aceste momente la agnostici decât la cei care-şi spun și cred despre ei ca sunt creştini.
Vă rog, nu tulburaţi cu umorile voastre sufletele celor din jur…

Încercaţi să spuneţi doar atât:

Doamne, miluieşte-l pe robul tău Mihai!”

2 martie 2016

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Iulian Capsali, îndemn la rugăciune pentru Regele Mihai I&8221;

  1. Subscriu cu tarie la cele spuse de Iulian Capsali. A.S.Regala Regele I al Romaniei
    care a fost uns de catre Primul Patriah al Romaniei IL face să fie, poate, ultimul bazileu bizantin.Sa ne aplecam cu smerenie in fata acestui Mare Rege al Romaniei.
    Doamne, miluieşte-l pe robul tău Mihai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s