Cornel Jurju: „Destinul Casei Regale se află în mâini bune.”

Margareta cea mai buna poza

Istoricul Cornel Jurju, pentru „Adevărul”:

„Este o situaţie regretabilă, Majestatea Sa Regele Mihai I a fost şi este un monument al Istoriei Românilor, dar şi al prezentului României, atâta vreme cât Dumnezeu îi va da zile. Pe de  altă parte, decizia Consiliului Regal de a o desemna pe Alteţa Sa Regală Principesa Margareta custode al Coronei şi moşntenitor la şefia Familiei Regale este în sensul statutului Casei Regale adoptat în 2007. Renunţarea la regea salică (care prevedea succesiunea numai pe linie bărbătească-n.n.) a fost o adaptare a Casei Regale, având în vedere că în toate celelalte familii regale europene succesiunea se face atât pe lnie masculină, cât şi feminină. Din acest punct de vedere e o actaulizare a statutului Casei Regele.

Sigur că dispariţia Majestăţii sale Regele Mihai I din reprezentarea publică a Casei Regale e moment dificil, e un moment nedorit, dar pe de altă parte, cred că destinul Casei Regale a României şi al Coroanei României se află, dacă pot spune astfel, în mâini bune atunci când ne referim la Alteţa Sa Regală Principesa Margareta.

Alteţa Sa Regală este în România din ianuarie 1990 şi e extraordiar de apreciată şi preţuită de majoritatea concetăţenilor. Activitatea publică a Alteţei Sale Regale Principesa Margareta este identificată cu eleganţa şi generozitatea, cu echilibrul, modestia şi demnitatea. Aşa încât eu cred că Casa Regală şi Coroana României au un prezent dar şi un viitor.

Eu cred că activitatea Casei Regale se va situa sub semnul continuităţii. În utimii 2-3 ani, practic, prestaţia publică a Familie Regale a fost gestioantă de Principesa Margareta a României şi Principele Radu. Evident că acest lucru va continua şi în perioada următoare.”

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Cornel Jurju: „Destinul Casei Regale se află în mâini bune.”&8221;

  1. Sugscriu cu toata convingerea ca Destinul Casei Regala se afla pe maini bune atunci cand este vorba de Altetea Sa Regala Princioesa Margareta si Principele Duda. Dumnezeu sa le dea forta si puterea de a duce mai departe cu aceaisi demnitate destinul acestei Tari.Avem nevoie de Echilibru, Moralitate si Demnitate.Numai Monarhia mai poate salva ROMANIA.
    Doamne ajuta!

  2. Renuntarea la legea salica de transmitere a Coroanei in linie primogenita masculina se datoreaza semnarii de catre Romania a Cartei Internationale a Drepturilor Omului, precum si aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana. O incalcare a regulilor stabilite prin aceste acte normative inseamna discriminare !
    ACESTE MOTIVE TREBUIAU MENTIONATE IN PRIMUL RAND !
    TRAIASCA MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I, IAR DINASTIEI ROMANE II DORESC O EXISTENTA PERPETUA !

  3. Nu numai, domnule Pisoschi!O națiune dispare dacă merge în urma vremurilor, ia MS Regele Mihai a sesizat demult aceasta, adoptind noi norme de funcționare a Casei Regale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s