Adrian Vasiliu: „În Familia Regală valorile morale sunt foarte bine şi natural respectate.”

adrian vasiliu

Capital: Cum ati ajuns avocatul Regelui?
Adrian Vasiliu: A fost o chestiune absolut profesionala. Pur si simplu, Majestatea Sa m-a contactat prin persoane care ma cunosteau si m-a solicitat sa-i devin avocat. Am fost printre primii avocati care s-au ocupat de punerea in discutie a nationalizarilor abuzive. Probabil ca am capatat o oarecare notorietate.


Capital: Ce v-a determinat sa acceptati oferta Regelui? Sunteti adeptul monarhiei?
Adrian Vasiliu: Pentru un avocat care se ocupa de un anumit domeniu, un caz ca acesta este corolarul activitatii. Nu numai pentru ca este vorba de o persoana deosebita, dar si pentru ca modalitatea in care i s-au luat bunurile este corolarul abuzului comunist. Unele persoane au intrat intr-un decret general. Altele au intrat in decretul de nationalizare. Aici, s-a dat o lege personala, impotriva unei persoane. Nu este numai neconstitutional, dar este un exemplu pentru ceea ce poate insemna o nonlege. O lege este destinata aplicarii generale. Doar un act administrativ unilateral, de forta, poate fi indreptat impotriva unei persoane. De exemplu, ceea ce face primarul Basescu cand dispune demolarea unui chiosc este un act administrativ impotriva unei persoane care a incalcat legea. Ca sa pastram acelasi exemplu, sa dai o lege ca sa demolezi un chiosc este o aberatie. Regelui i s-au luat bunurile pentru ca era Regele Mihai. In ce conditii? In conditiile in care chiar constitutia comunista nu permitea asa ceva si, mai interesant, in conditiile in care exista Legea nr. 304 care aproba Tratatul de la Paris, prin care Romania se obliga sa nu-si discrimineze cetatenii din punctul de vedere al sexului, apartenentei politice sau religioase, statutului social, averii. Acest articol a fost imediat incalcat in 1948, pentru ca s-a dat o lege de confiscare a bunurilor unei persoane pentru ca apartinea unei familii regale.

Capital: Sunteti prieten cu Regele?
Adrian Vasiliu: Nu pot spune ca suntem prieteni. Am fost primit in familia regala, in Elvetia si la Palatul Elisabeta. Am fost impresionat de simplitatea aproape regeasca pe care am constatat-o. Este o familie in care valorile morale sunt foarte bine si natural respectate si in care nu am simtit niciodata infatuare sau dispret fata de omul obisnuit.

[Adrian Vasiliu: „Statutul de proprietar nu e negociabil”, interviu din 22 august 2001]

Anunțuri

Un gând despre &8222;Adrian Vasiliu: „În Familia Regală valorile morale sunt foarte bine şi natural respectate.”&8221;

  1. Comunismul imbecilizant a calcat in picioare toate drepturile firesti ale romanilor.Prioritar nedreptatea a vizat decapitarea celor mai valorosi romani in frunte cu MS Regele Mihai.Pe cat de cumplita a fost desnadejdea romanilor de buna credenta,pe atat de imensa a fost iubirea pentru Rege si tara.Traiasca Regele!Sus patria si neamul romanesc!Multa sanatate Majestatea Voastra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s