Visul lui Dorin Chirtoacă: „Să fim o ţară cu un singur rege.”

În mijlocul tulburărilor de peste Prut din ultimele zile, vineri, 22 ianuarie 2016, dl. Dorin Chirtoacă, Primarul de Chişinău, prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, a declarat că susţine unirea Moldovei cu România sub monarhia constituţională – anunţă Diana Preasca pe Moldova.org.

chirtoaca

„Eu am același vis cu Grigore Vieru, îmi doresc ca această frontieră blestemată să dispară, să fim din nou un popor și o țară cu un singur rege, dacă se poate. Că nici dincolo nu stau bine lucrurile la capitolul guvernare. S-a dovedit că regalitatea în România a schimbat lucrurile spre bine, după venirea regelui Carol I.” Potrivit edilului, dacă acest lucru s-ar întâmpla din nou, „am avea nu lupta permanentă dintre Președinte și Prim-ministru, ci un șef de stat care asigură stabilitate și prestigiul țării și regele Mihai poate face acest lucru. iar clasa politică s-ar ocupa strict de majoritatea parlamentară şi de prim-ministru”.

„Dacă noi cu toții am fi o țară am avea cu totul alt destin și altă viață. Vom înțelege acest lucru după ce vom trece prin toate greșelile posibile și imposibile”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Amintim că în 2013, Dorin Chirtoacă a fost decorat de Regele Mihai I cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.

5 comentarii la &8222;Visul lui Dorin Chirtoacă: „Să fim o ţară cu un singur rege.”&8221;

  1. Romania Mare,un deziderat regal apartinand Regelui Ferdinand si implinit!Durerea din sufletul romanului nu va dispare pana cand Basarabia strabuna nu va reveni la patria muma.Acest lucru necesita intelepciunea MS Regelui Mihai I a Romaniei si a marilor personalitati ale vremii!Unire!Monarhie pentru a noastra Romanie Mare!Traiasca Regele!

  2. Visul domnului primar Chirtoaca poate deveni realitate cu doua conditii:sa restauram cit mai repede monarhia la Bucuresti si sa facem cu totii eforturi pentru ca o Romanie stabila si prospera sa devina un „magnet” pentru cei de peste Prut!

  3. În copilărie ni se vorbea la şcoală de frăţia dintre armatele României şi Rusiei.După aceea am început să aflu din cărţi şi filme despre urgiile şi mârşăviile făcute şi de ruşi şi de germani,de Hitler şi Stalin,Stalin continuând până târziu.Au fost ucişi mulţi ruşi,mulţi germani şi mulţi strămoşi de-ai noştri.Au fost chinuiţi foarte mulţi români de bun neam,deosebiţi pentru noi.Destul,îi pământul plin de oase.Inimile românilor sunt pline de amărăciune şi lacrimi.Este timpul revenirii la normalitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s