Nicolae al României: „România este acasă pentru mine şi va fi întotdeauna.”

Declaraţia nepotului Majestăţii Sale Regelui, Nicolae, din 11 august 2015, a fost singura sa poziţie faţă de decizia Majestăţii Sale Regelui din 1 august 2015, prin care a fost înlăturat din linia de succesiune:

„Duminică, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României şi locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor.

Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod.”

După anunţul din 10 august 2015, pe pagina sa personală, Nicholas De Roumanie Medforth-Millsau fost aprobate reacţiile care trimiteau la această pagină.

Religie

Nicolae al României ne-a transmis, până astăzi, 22 ianuarie 2016, 4 mesaje:

18 septembrie 2015

La multi ani Regina Ana 🙂

24 decembrie 2015

Ma gandesc la Romania si toate lumea de acasa….Craciun fericit 🙂

1 ianuarie 2016

La multi ani Romania !!!

Totodată, Nicolae al României a promovat mai multe anunţuri din partea Asociaţiei Curtea Veche, organizaţie cu care a colaborat începând din martie 2014, când aceasta s-a înfiinţat:

Astăzi, 22 ianuarie 2016, răspunzând unui comentariu, Nicolae al României afirmă:

Cum sa uit tara mea. E acasa si va fi intotdeauna 🙂

22.01.2016 ora 15-40

reactii nicolae

***

P.S.: Însoţesc aceste observaţii de precizarea că pagina Nicolae de Roumanie Medforth Mills este un „Fan Page” (pagină administrată de admiratori) creeată în 2014, fiind inactivă până în vara anului 2015. Denumită iniţial Principele Nicoale al României, paralel cu pagina oficială, şi-a schimbat numele după decizia din 10 august 2015, precum şi menţiunea „Official Fan Page”. Confuzia generată a permis presei să „citeze” pretinsele declaraţii ale Prinţului Nicolae.

Astăzi, 22 ianuarie 2016, Nicholas de Roumanie Medforth-Mills a confirmat faptul că pagina respectivă nu-i aparţine.

Nicolae pagina cealalta e falsa 22.01.2016 ora 20-00Nicolae pagina cealalta e falsa 22.01.2016 ora 20-00 (2)

 

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Nicolae al României: „România este acasă pentru mine şi va fi întotdeauna.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s