Un sfert de veac fără Principesa Ileana – Maica Alexandra

23

Joi, 21 ianuarie 2016, Principesa Ileana – Maica Alexandra, la împlinirea a 25 de ani de când a trecut la Domnul, va fi comemorată de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei la Iaşi şi Bucureşti. 

iasiLa Iaşi, cu sprijinul Mitropoliei Moldovei, va avea loc o slujbă de pomenire (ora 9:00) la biserica “Sfinţii Anastasie şi Chiril” a Mănăstirii de Maici Podgoria Copou, ctitorită în anul 1638 de domnitorul Vasile Lupu (1634-1653), cel care, în 1641, a adus la Iaşi moaştele Sf. Cuvioase Parascheva.

Invitaţie 21 ianuarie 2016 Principesa IleanaLa Bucureşti este organizată o conferinţă (ora 19:00) la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, în Sala Stoicescu. Invitaţi sunt jurnalistul Liviu Mihaiu şi Pr. Liviu Vasile Mihăilă, preot paroh la Biserica „Sfântul Nicolae” din Hreaţca, judeţul Suceava, preşedintele Asociaţiei Fălticeni Cultural şi preşedinte ANRM Suceava.

Momentul a fost consemnat de o serie de articole pe romaniaregala.ro, istorie-pe-scurt.ro.

 

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s