Constantin Ţânţariu: ”Suntem singurul stat din Europa în care monarhia a fost înlocuită cu republica printr-un abuz.”

tantariu

Abdicarea regelui Mihai în data de 30 decembrie 1947 şi instaurarea republicii s-a făcut ilegal, crede istoricul Ţânţariu. Potrivit acestuia, România este singura ţară din Europa în care nu a fost respectată Constituţia.

”E dreptul fiecărui popor ca la un moment dat să schimbe forma de guvernământ. Dar depinde cum o face. Suntem singurul stat din Europa în care monarhia a fost înlocuită cu republica printr-un abuz. Şi în statele foste comuniste, chiar şi la bulgari, s-a făcut un referendum. La noi nu s-a întâmplat aşa ceva. Putem spune că la noi republica a fost instaurată ilegal în condiţiile în care Constituţia din 1923 repusă în vigoare după 23 august 1944 prevedea referendumul”.

Citeste mai mult: adev.ro/mmksrf

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Constantin Ţânţariu: ”Suntem singurul stat din Europa în care monarhia a fost înlocuită cu republica printr-un abuz.”&8221;

  1. Regele nu a plecat prin referendum, ci printr un abuz,asa dar justitia romana trebuie sa l repuna in drepturi imediat,fara sa se recurga la capcana unui referndum, care ar putea sa fie acum in conditiile lipsei de scolarizare, informare si mai ales a falsurilor istorice care li s au inoculat romanilor timp de 70 de ani de minciuni difuzate de intreaga presa comunista si fsn ista,sa fie nefavorabil adevarului si astfel, sa se legifereze o mare nedreptate istorica!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s