Despre Custodele Coroanei României

Flavius Boncea: „Familia Regală, înainte de toate, este o familie. Cu bucurii și cu necazuri, ca orice altă familie. Poate și cu probleme, uneori. Dar cu probleme pe care și le rezolvă în interior și în urma cărora iese în față mereu întărită și mereu în slujba poporului român. Aceasta este atitudinea impusă de Majestatea Sa Regele.”
Prin Normele Fundamentale din 30 decembrie 2007 (art. 2.4), „Actualul Moştenitor la Şefia Casei Regale a României este: Alteţa Sa Regală Margareta, Principesa Moştenitoare a României (jure sanguinis), care va fi de acum înainte şi va rămâne după decesul meu Custode al Coroanei României (ad personam).”
Este excepţia de la art. 10.2, în care Şeful Casei Regale a României va acţiona drept Custode al Coroanei României, „cu excepţia duratei vieţii actualului Şef al Casei Regale a României, care a numit, de la data intrării în vigoare a acestor Norme Organice, pe Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României în calitatea de Custode a Coroanei României.”
rege succesiune
Reclame

2 gânduri despre &8222;Despre Custodele Coroanei României&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s