Flavius Boncea, în apărarea Familiei Regale: „înainte de toate, este o familie.”

La 68 de ani de la lovitura de stat din 30 decembrie 1947, dl. Flavius Boncea, decorat cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate în anul 2011, scrie:

boncea2

„Familia Regală, înainte de toate, este o familie. Cu bucurii și cu necazuri, ca orice altă familie. Poate și cu probleme, uneori. Dar cu probleme pe care și le rezolvă în interior și în urma cărora iese în față mereu întărită și mereu în slujba poporului român. Aceasta este atitudinea impusă de Majestatea Sa Regele.
Regele nostru este bătrân, e adevărat. Dar asta nu înseamnă că nu este conștient de ceea ce se întâmplă în jurul Său. Și cred că privește la noi cu tristețe, deoarece acesta este un film pe care l-a mai văzut.

În ’47 l-au făcut comuniștii, care l-au alungat din țară. După aceea, l-a făcut Occidentul care a lăsat România de izbeliște. După 1989, au fost noii comuniști care îl fugăreau prin aeroporturi. Și în 1996, când cei care au promis că vor readuce monarhia în România l-au primit pe Rege „ca simplu cetățean”.
Acum – și acesta este cel mai trist lucru – atacurile vin tocmai de la susținătorii Monarhiei (pe unii chiar îi cunosc personal și nu pun la îndoială respectabilitatea și buna lor credință) și multe dintre ele se fac în numele ideii de Monarhie. Ceea ce nu realizează acești oameni, însă, este că acum ei nu construiesc nimic. Doar dărâmă, încă o dată, parcă pentru a demonstra că istoria se repetă și că suntem condamnați să repetăm și greșelile din care nu am învățat nimic.
Mi-aș dori să văd toate aceste energii puse în slujba Familiei Regale. Avem un Rege; puneți-l pe Tron și ascultați Cuvântul lui. Dar, dacă nu sunteți în stare să-l puneți pe Tron, măcar lăsați-l în pace. Nu îl loviți și voi!”

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

4 gânduri despre &8222;Flavius Boncea, în apărarea Familiei Regale: „înainte de toate, este o familie.”&8221;

  1. Domnilor, santem o tara cu peste 60 % populatie rurala , careia i s-a insuflat in 50 de ani de comunism ,ca Monarhia si capitalismul ,sant o clasa exploatatoare , azi avem , din pacate , peste 50 % analfabetism , ce vreti sa inteleaga acesti oameni despre Monarhie ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s