Principesa Ileana: „Puţine popoare, ca românii, s-au lăsat împuşcate pentru Rege.”

Despre manifestaţia din 8 noiembrie 1945 din Bucureşti (primul protest anticomunist din România, de ziua onomastică a Regelui Mihai):

„În anul acea guvernul a descurajat orice sărbătorire a evenimentului, dar ocazia unei demonstrații publice de loialitate nu a fost ocolită. Deși regele se afla la Sinaia, oamenii s-au îndreptat spre palatul din București în valuri, ducând cu ei steaguri și cântând imnul național; bărbați și femei, bătrâni și copii s-au înghesuit în piață. Camioanele rusești, pline de soldați înarmați, au venit să împrăștie mulțimea. Oamenii, sfidând gloanțele, prin simpla forță a brațelor lor, au răsturnat camioanele și le-au dat foc. Au fost aduse forțe și mai mari, și sute de oameni au fost efectiv bătuți cu sălbăticie și târâți în arest înainte ca mulțimea să poată fi împrăștiată. Cred că puține popoare s-au lăsat vreodată împușcate ca să-i ureze regelui lor la mulți ani!

Principesa Ileana a României, Trăiesc din nou, cap. XXIII (23)

Ileana3

Reclame

Un gând despre &8222;Principesa Ileana: „Puţine popoare, ca românii, s-au lăsat împuşcate pentru Rege.”&8221;

  1. Superb şi când te gândeşti că România a avut 5 preşedinţi şi pentru nici unul românii nu s-au lăsat împuşcaţi. Ba mai mult, primul preşedinte al românilor a fost executat prin împuşcare de către propii săi conaţionali. Încă un argument al încrederii românilor în regi lor şi nu în preşedinţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s