ANRM – Apel pentru unitate între susţinătorii monarhiei

2

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei a dat publicităţii următorul comunicat, semnat de Consiliul Director al asociaţiei:

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei strânge rândurile

Conducerea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) își reafirmă cu tărie loialitatea necondiționată față de membrii Familiei Regale a României. Credința față de Majestatea Sa Regele Mihai I al României și față de ceilalți membri ai Familiei Regale este fundamentul pe care este clădită activitatea organizației noastre.

Conducerea ANRM a luat act cu regret de decizia unui grup de aproximativ 30 de colegi de a se retrage din principala structură civică ce promovează revenirea la sistemul de guvernământ monarhic. Printre acești colegi se numără oameni de mare valoare, cu o ținută morală impecabilă. Regretăm decizia lor în pragul anului 2016, în care sărbătorim 150 de ani de Dinastie Română.

Considerăm, însă, că ei au căzut victime manipulărilor venite din partea unor oameni pentru care orgoliul personal este mai presus de idealul restaurării monarhiei în România. Din păcate, unii dintre colegii de până ieri au amestecat, într-un mod neelegant, fără nici un temei real și fără a aduce vreo probă, numele unor membri ai Familiei Regale a României în disputele și în controversele care au precedat decizia lor. Considerăm că acest lucru este total inacceptabil pentru orice susţinător declarat al monarhiei constituţionale. De asemenea, considerăm absurde acuzațiile care au fost vehiculate în spațiul public cu privire la prezența unor ”securiști” în rândurile conducerii ANRM, în condițiile în care cei mai mulți dintre membrii conducerii organizației noastre aveau între 5 și 10 ani în Decembrie 1989.

ANRM va continua să își îndeplinească menirea de a promova spiritul adevărului, în așa fel încât românii să poată opta liber și în cunoștință de cauză pentru revenirea la adevăratele valori ale națiunii noastre. Restaurarea Monarhiei este idealul în jurul căruia îi chemăm pe toți cei care vor un viitor mai bun pentru țara noastră.

De aceea, facem un apel la unitate și îi invităm pe colegii noștri de bună credință să își reconsidere decizia de a pleca din ANRM. De asemenea, facem un apel la unificarea tuturor organizațiilor și mișcărilor monarhiste din România, în cadrul unui Congres Extraordinar, care va trebui să aibă loc în următoarea perioadă. Apelul nostru se îndreaptă în primul rând către colegii care activează în cluburile monarhiste din întreaga țară, dar și către susținătorii Monarhiei Constituționale din Basarabia și din Diaspora.

ANRM numără în prezent aproximativ 1.200 de membri și are 28 de organizații județene în întreaga țară.

Trăiască Regele!

Consiliul Director al A.N.R.M.

9 comentarii la &8222;ANRM – Apel pentru unitate între susţinătorii monarhiei&8221;

 1. Reblogged this on tudorvisanmiu and commented:

  Opinie personală: Anul 2016, când sărbătorim 150 de ani de Dinastie Română iar Regele nostru împlineşte binecuvântata vârstă de 95 de ani, ar trebui să ne găsească uniţi. Restaurarea monarhiei constituţionale este un ideal nobil iar susţinătorii ei trebuie să urmeze neutralitatea şi independenţa cu care ne-a obişnuit Casa Regală. Asta trebuie afirmat ferm mai ales în momente precum consultările electorale de anul viitor.
  Trăiască Regele!

 2. UNITATEA tuturor simpatizanţilor monarhişti şi membrilor organizaţiilor monarhiste şi regaliste din România şi diaspora, este un pas foarte important în realizarea scopului nostru MONARHIE CONSTITUŢIONALĂ ca formă de guvernare pentru societatea românească şi REGAT pentru România, pe care eu îl doresc şi respect.
  Mai mult, acum este momentul de a face şi următorul pas, transformarea ANRM într-o adevărată forţă politică care să câştige alegerile locale şi parlamentare din 2016, cu un proiect pentru ţară ce să aibe ca principal scop revenirea României la Monarhie Constituţională şi Regat.
  Dacă ţinem cont de încrederea populaţiei în valorile monarhiei, Rege şi Casa Regală a României, încredere ce pare să aibe un trend crescător putem fi siguri de câştigarea alegerilor din 2016. Cred că la nivel naţional suntem în jur de 3 milioane de simpatizanţi cu drept de vot …

 3. Hristos a înviat! Paste fericit.
  Doresc să mă înscriu și eu în ANMR. Mă numesc Gheorghe Mihalcea și sunt monarhist cu inima și sufletul. Trăiască Regele!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s